Home » Løse problemet med klimaendringer med romteknologi

Løse problemet med klimaendringer med romteknologi

by Russell Crowe
Bildekreditt: qimono – Pixaby

PEi Connect gir en kort titt på hva som fanget vår oppmerksomhet i løpet av uken (11. november – 18. november), og i dag starter vi med nyheten om at UK Space Agency vil samarbeide med FNs kontor for det ytre rom (UNOOSA) pågående klimaaktiviteter gjennom bruk av romteknologi.

Klimatiltak er ute av denne verden

Kilde: British Space Agency

I følge UK Space Agency er formålet med partnerskapet å identifisere pågående arbeid, som bruk av satellitter for å måle karbonutslipp, overvåke avskoging og forbedre klimamodeller, og utforske hva som kan gjøres for å øke bidraget fra romsektoren. . å takle klimaendringene. . De forandrer seg.

Simonetta Di Pippo, direktør for FNs kontor for ytre rom, sa: «Romaktiviteter har endret måten menneskeheten ser på og forstår planeten Jorden på, noe som gjør den uunnværlig for klimavitenskap og handling. Vi må maksimere ambisjonene våre om å bruke fordelene ved plass for en bedre morgendag.»

Les mer.

Konvertering av termisk energi fra havene driver bærekraftig utvikling i tropene

Den demokratiske republikken São Tomé og Príncipe signerte nylig en partnerskapsavtale med det britiske selskapet Global OTEC for å implementere en kommersiell flytende plattform for havtermisk energikonvertering (OTEC).

I de siste episodene av podcasten utforsket vi dette prosjektet og vurderte hvordan denne banebrytende teknologien er nøkkelen til å avkarbonisere små øystater.

Hør her:

Stopp den norske paraden

Foto av Anita Vubikova på Pixabay

Norge må stenge to store vindparker etter at Høyesterett fratok dem konsesjonene for å sette tradisjonell reindrift i fare.

Rettsavgjørelsen sa imidlertid ikke hva som skulle skje annet enn de 151 turbinene som driver rundt 100.000 norske hjem. Les mer.

Dommen minner om at innovasjon innen fornybar energi må balanseres med innsats for å beskytte biologisk mangfold, en prosess som må støttes av et oppdatert juridisk rammeverk.

Redaktør PEI Kelvin Ross med COGEN Europe

Suksess for Solar Samoa

På øya Ta’u i Amerikansk Samoa er det nå et lite nett drevet av solenergi og batterier som kan dekke nesten 100 % av øyas energibehov. Det er et sårt tiltrengt alternativ til diesel, og 60 Tesla Powerpacks sørger for at øyboere ikke lenger trenger å forholde seg til nedetid.

Kontakt oss neste uke for andre spennende bransjenyheter.

Inntil da, ta vare på deg selv, vær trygg og løp vekk.

PEi Ed Team 🙂

You may also like