Home » Mer enn 260 ukrainske jagerfly evakuert fra Azovstal…

Mer enn 260 ukrainske jagerfly evakuert fra Azovstal…

by Edvard Munch
07:06: I det vestlige Ukraina, museer på defensiven

For å komme inn i Potocki-palasset, en av de arkitektoniske perlene i det vestlige Ukraina, må du vise legitimasjonen din, gå forbi væpnede soldater, snike deg under stillaset. Alt dette for å oppdage nakne rammeskinner.

I Lviv, selv om livet nesten har normalisert seg siden de russiske styrkene forlot kyiv-regionen og konsentrerer sin offensiv sør og øst i landet, står museene knapt på gløtt, overbevist om at fienden er klar til å plyndre den ukrainske kulturarven. . .

«Vi vil gjerne åpne litt igjen, men det er komplisert med tanke på sikkerhet,» forklarer Vassyl Mytsko, nestleder for Lviv National Gallery, det største kunstmuseet i Ukraina med sin samling på 65 000 verk og sine 21 lokasjoner. «Hvordan kan vi være sikre på at russerne ikke bare bygger opp sin styrke før de skyter alle rakettene sine?» »

Den 24. februar overrasket krigen galleriansatte, som «ikke forventet at streikene ville gå så langt» og truet byen deres, sier Vassyl Mytsko. Opprinnelig «sjokkert», gikk kuratorene raskt på jobb og pakket nøye inn malerier og skulpturer. Disse verkene, hvorav noen er verdt millioner, ble oppbevart på hemmelige steder, der de fortsatt er i dag.

You may also like

Leave a Comment