Home » Mondial Femti minutter dominerte perfekt og… Torsdag 4. august 2022: Statistikk og informasjon

by Siv Jensen

Global

Torsdag 4. august 2022 – © Yves Michel

Selvfølgelig skal vi bare beholde det essensielle… en essensiell suksess over Norge (19-22). Franskmennene er på rett vei og jernforsvaret deres har bekymret Norden med nok en gang en keeper, Shana Wanda på lag. De fant fortsatt en måte å få råd til en vind av frykt i de siste ti minuttene ved å motta 6-1! Saken er ikke over. Vi må slå Brasil denne fredagen for å åpne dørene til rommene.

Dagen før hadde det vært denne kampen mot de ungarske mesterne i Europa hvor de hadde vekslet på det gode og det dårlige, men hvor uavgjort eller til og med hvorfor ikke seieren hadde delt seg mellom fingrene deres ut av ingenting. Franskmennene måtte være upåklagelige i denne kontinuiteten i verdenscupen. Og slik ble det denne torsdagen med seier mot Norge som i forrige runde hadde oppnådd en klar retur.

Frankrike angrep kapittelet som det skulle, og viste sine muskler og all sin besluttsomhet i forsvar. En endring om morgenen ville være fornuftig. Fatou Karamoko kom inn på arket til skade for Romane Lelong. Spilleren fra Stella St Maur vil være avgjørende for hennes mobilitet, hennes utspekulerte og stahet for å ødelegge de motstridende offensive tilbøyelighetene. Det vil merkes gjennom hele 1. periode. Tre mål for Norge på 25 minutter mens Habs hadde scoret tre ganger til! Kort sagt, tilskuddet hadde vært mer salt for Norden hadde det ikke vært for Frisendals redninger eller det utrettelige arbeidet til den imponerende Solbakken som folie. Olivier de la Fuentes døtre sparte ingenting på energi og ble virkelig nakne. De ville ikke gi bort noe. Dette fungerte bra i de fleste tilfeller, selv om de mange ekskluderingene som ble kalt av det makedonske dommerparet kan ha utgjort et problem. Bortsett fra at Norge aldri har utnyttet denne overskuddssituasjonen. Angripernes skudd var dårlig timet. En virkelig katastrofe i plassert angrep! I første akt kom den eneste hilsenen fra venstre ving hvor Monné bevegelsesfritt fikk justere svingene.

Fem lengder foran til pause med bare seks innslupne mål, hvordan kan du ikke være fornøyd med prestasjonen til franskmennene? De vil bevege seg nærmere bedringen, fast bestemt på å fortsette i samme tempo. Frisendal og Wanda vil engasjere seg i en real heads-up mens forskjellen knapt endret seg på resultattavlen. Selv i undertall klarte Habs å begrense skaden. Mens det siste kvarteret allerede var i gang og Nina Perret (på bildet over) nettopp hadde forvandlet sine 7 meter til to etapper (Dijonnaisen avslutter møtets beste regissør med en 8/14) og at følgesvennene hennes hadde gjort arbeidet, var Bleuettes åtte skritt foran. Treneren bruker dybden på benk, laget vil miste aktivitet og perkusjon. Den defensive blokken var mer skjør og nordmennene hadde lettere for å utnytte alle hullene de fant. Frankrike scoret ikke flere mål, og etter hvert som minuttene gikk, ble kreditten deres mindre. Relasjoner var nesten ikke-eksisterende og de som hadde kommet for å støtte kunne bare se skaden. Etter en 6-0 som ble sluppet inn uten å vike for mye, noen sekunder fra buzzeren, satte den uunngåelige Nina Perret en stopper for blødningen (19-22). Habs legger til sine første poeng i hovedrunden.

Nok en gang har de bygget sin suksess på forsvar. De opprettholder varemerket til morselskapet, og det er perfekt! I dette VM har de bare tre kamper igjen å spille. Fredagens resultater vil avgjøre hva som skjer videre.

De vil finne Brasil som denne torsdagen, logisk nok, ble slått av Ungarn (32-16). Ethvert annet resultat enn seier er moralsk utenkelig. Selv om de starter oppgjøret, vil de være litt bedre fiksert på sin skjebne, da Norge to timer tidligere har gnidd seg med Ungarn. Ligningen er enkel: En seier for Magyars eller uavgjort vil sette Frankrike på rett vei for å kvalifisere seg til kvartfinalen. En suksess for Norden ville tvinge Nina Dury og hennes lagkamerater til å bekrefte en suksess mot de søramerikanske mesterne.

I Skopje, Nord-Makedonia, Jane Sandanski Sports Hall, torsdag 4. august 2022

Hovedfase – Gruppe IV

Dommere: Danielo Bozhinovski og Viktor Nachevski (Makedonia)

NORGE – FRANKRIKE 19-22 (MT: 6-11)

Utvikling av poengsummen: 1-1 (5) 1-3 (10) 2-5 (15) 2-6 (20) 3-8 (25) 6-11 (MT) 7-13 (35) 9-15 (40) 11- 18 (45) 13-21 (50) 17-21 (55) 19-22 (SLUTT)

Norge: Mardalen (2a/7 dt 1/1 på 7m), Frisendal (6a/23 dt 0/3 på 7m) – Monné (4/6) Jullumstro (2/6) Hedenstad (3/6 dt 1/1 på 7m) Enger (4/7) Kambruce (0/3) Kyrkjeeide (0/2) Grasdal, Solbakken (1/2) Mjos (2/4) Kvarme, Giske, Rosenberg (3/7) Malesevic (naken), Honningstadt (naken) ) )

Frankrike: Lazzari (2/6 dt 0/1 på 7m), Wanda (9/23 dt 0/1 på 7m) Lehuault-Parc (naken) – Rangier, Errard (1/1) Karamoko, Tuccella (2/2) Golvet ( 0/1) Dury (3/3) Broquaire, Sissoko, Perret (8/14 dt 2/4 på 7m) Nikandanda (1/2) Borg E. (3/9) Louveau (0/1) Borg L. ( 4/7 dt 1/1 til 7m)