Home » Når ferskvann møter saltvann: hva er osmotisk energi som kan revolusjonere elektrisitetsproduksjonen?

Når ferskvann møter saltvann: hva er osmotisk energi som kan revolusjonere elektrisitetsproduksjonen?

by Roald Amundsen

Anlegget forventes å begynne å produsere strøm «100 % fornybar og permanent» siden slutten av 2023, anslår de to partnerne, alt takket være denne berømte osmotiske energien, som «Det genereres av forskjellen i saltholdighet i ferskvannet i elvene og det salte vannet i havet når de møtes»tilbakekalt ved lanseringen av prosjektet.

Osmose er en prosess kjent i flere tiår, men aldri utnyttet i stor skala, til tross for dets enorme potensial og løftet om en stabil energikilde, i motsetning til andre kilder som solen eller vinden. I detalj oppstår det når saltvann møter ferskvann. Ved å separere de to strømmene med membraner, oppstår en rask sirkulasjon av ionene i saltet og elektrisitet genereres. Til nå har ytelsen vært for lav og kostnaden for høy til å fange denne energien.

Men «takket være fremskritt i nanoteknologivi har vært i stand til å utvikle nye membraner som er mye mer effektive og mye billigere å produsere takket være de naturlige materialene vi bruker.»forklarer Nicolas Heuzé, administrerende direktør i Sweetch Energy, i rapporten TF1 20H i begynnelsen av denne artikkelen.

You may also like