Home » Nordkapp – Norge fra nord. Hvordan komme seg dit? Og god morgen TVN

Nordkapp – Norge fra nord. Hvordan komme seg dit? Og god morgen TVN

by Henrik Ibsen

Kapp Nordkapp er et mekka for reisende. Selv om det, i motsetning til hva folk mener, ikke er den nordligste delen av europeisk territorium – det er foran Knivskjellodden på samme øy – har det tiltrukket seg turister i flere hundre år. En tur til Nordkapp er imidlertid verdt å planlegge godt. Hvordan komme seg dit?

Hvorfor er det verdt å gå til Nordkapp? Norge fra nord

Cape Nordkapp ligger i den vestlige delen av den norske regionen Finnmark. Selv om den ligger i Mageroya-øyaden er knyttet til fastlandet av den som har den 6.870 meter lang underjordisk tunnel Nordkapptunnelen. Tunnelen, som går mer enn 212 meter under havoverflaten, ble bygget mellom 1993 og 1999, noe som gjør det mye lettere å frakte turister til øya.

Når er den beste tiden å reise til Nordkapp? Temperaturen i Nordkapp er ikke så kald som du kanskje forventer. Takket være den varme Golfstrømmen er klimaet her subarktisk. gjennomsnittlig sommertemperatur er rundt 10℃og på usedvanlig varme dager kan den til og med nå 25 ℃. I vintermånedene er det litt kjøligere – temperaturen kan synke under 20 ℃imidlertid vanligvis fra desember til mars holder det seg rundt minus 10℃. Hver sesong har sine fans her – om sommeren (fra midten av mai til slutten av juli) det er midnattssol her, en solen går nesten ikke ned. Om vinteren, takket være polarnatten Du kan se nordlyset ved Capesom kan dukke opp i løpet av dagen.

Til tross for avstanden fra de større menneskesentrene, tiltrekker Nordkapp mer enn 200 000 mennesker hvert år. turister Hva gjør det til et så populært reisemål?

  • Geografisk plassering – Selv om det allerede er kjent at Kapp Nordkapp ikke er den nordligste spissen av Europa, bryr mange turister seg ikke så mye. det er fortsatt det nordligste stykke land i Europatilgjengelig med bil, samt det eneste stedet helt i nord med en så godt utbygd turistinfrastruktur.
  • Nordkappplatået – er et utmerket sted å se midnattssol og soloppgang over Barentshavet.
  • Flora og fauna – klippene er hjemsted for hundretusenvis av lundefugler, suler og skarv, og de store vidder av Nordkapp vi kan møte reinsdyrflokker. Bakken er frossen her det meste av året, så den eneste vegetasjonen er små busker og flora typisk for tundrasonen.

Hvordan komme seg til Nordkapp? Nordkapp med bil, motorsykkel og sykkel

Det går en vei til Nordkapp som fører til øya gjennom en underjordisk tunnel. Selv om det er åpent hele året, i vintermånedene på grunn av det tykke snødekket påmelding gjøres kun 2-3 ganger om dagen. Foran bilsøylen står en plog, som baner vei for reisende. Inngang til Nordkapp betales (avgiften tilsvarer 150 PLN). Det er også verdt å sjekke åpningstidene før den planlagte turen.fordi Nordkapp ikke er døgnåpent. Hva er den enkleste måten å komme seg til Nordkapp på? Med bil eller motorsykkel Vi kommer lett til enden av neset, der E69-ruten slutter, som fører til øya gjennom en 212 meter lang tunnel.

Hvis vi ikke har eget transportmiddel, vi kan komme til nordkappen med buss fra Tromsø eller Alta, med bytte ved Honningsvag, som ligger på øya Mageroya. Du kan også fly til Honningsvagdet er imidlertid forbundet med betydelige utgifter. Det er også mulig å reise med ferge, med avgang fra Honningsvag to ganger om dagen.

Hvis vi tror på tilstanden vår, kan vi bestemme oss for å reise på sykkel. En sykkeltur til Nordkapp blir garantert en uforglemmelig opplevelse. De siste 130 km av motorveien går den lengste fjorden i Nord-Norge – Porsangen. Det er verdt å ta en sykkeltur i sommermånedene, når solen praktisk talt ikke går ned og temperaturene er relativt høye.

Se videoen: Reis verden rundt mot pandemien

You may also like

Leave a Comment