Home » Norge eliminert etter tap for Østerrike, England avslutter med storseier

Norge eliminert etter tap for Østerrike, England avslutter med storseier

by Russell Crowe

En av EM-favorittene tar allerede døren. Beseiret av Østerrike i sin tredje gruppekamp (0-1) fredag ​​15. juli i Brighton, Norge, er ikke i kvartfinalen. Med to tap mot én seier blir Ada Hegerbergs lagkamerater forbigått av nattens motstandere i kampen om den endelige kvalifiseringsplassen. Det var Nicole Billa, kveldens eneste målscorer, som ga Østerrike i et mektig hode.

Skuffelsen er enorm for Norge, som ventet på dette EM som en stor fest. Fem år etter en katastrofal kampanje i 2017, regnet laget med at stjernen Ada Hegerberg skulle komme tilbake for å finne de europeiske toppene. Men Grasshoppers, som absolutt trengte å vinne for å fortsette eventyret, veide aldri inn i spillet. Møttet av mer dynamiske østerrikere, opplevde de alle vanskelighetene i verden med å finne sine to angripere, Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg. Lyonnaise forlater konkurransen uten å ha scoret et eneste mål.

Motsatt gjorde Østerrike kampen de trengte for å sikre plassen i Europas topp 8. Imponerende og offensivt scoret Irene Fuhrmanns spillere de første ti minuttene av pausen, og visste deretter hvordan de skulle opprettholde overtaket. Semifinalistene i 2017-utgaven vil utfordre Tyskland, torsdag 21. juli, til å prøve å finne de fire siste.

I nattens andre kamp vant England, som allerede var kvalifisert til kvartfinalen og garantert ender på førsteplass, enkelt mot et svakt lag fra Nord-Irland (5-0). «Leonas» forblir ubeseiret i konkurransen, og fortsetter å ta vare på statistikken deres (14 mål scoret, ingen sluppet inn).

Engelskmennene brukte nesten halvparten på å komme inn i kampen sin. Etter å ha snublet lenge med motstanderens blokkering, endte de opp med å finne feilen rett før pause. Anført av Beth Mead, turneringens toppscorer, som la til et femte mål til sin tall, rullet «Lionesses» gjennom andre omgang for å notere en tredje seier og avslutte gruppespillet ubeseiret. De finner Spania eller Danmark i kvartfinalen.