Home » Norge faller ut av Spania og slutter seg til Frankrike i finalen

Norge faller ut av Spania og slutter seg til Frankrike i finalen

by Russell Crowe

Mathieu WARNIER, Media365, publisert fredag ​​17. desember 2021 kl. 22:15.

Noen timer etter det franske lagets triumf over Danmark validerte Norge også sin billett til VM-finalen i 2021 med seier over vertslandet Spania (27-21).

Les Bleues vet hva de må gjøre. Introdusert som «kanskje det beste laget i verden, det mest potensiale med mye erfaring» av Olivier Krumbholz, vil Norge være det siste hinderet på veien til en dobbel verdensolympiade for det franske laget. For å gjøre dette tok nordmennene det beste fra vertslandet for dette verdensmesterskapet i 2021, Spania i en kamp i to etapper. I starten av kampen svarte de to lagene hverandre i hver aksjon. I løpet av de første ti minuttene klarte ingen av lagene å få et overtak på det andre, men så begynte nordmennene å finne løsninger. Nora Mork (8 mål fra 10 skudd), Kari Brattset (7 mål fra 7 skudd) og Henny Reistad (3 mål fra 8 skudd) skadet det spanske forsvaret stygt og gjorde 4-0 i løpet av syv minutter som tillot laget ditt. å gå opp på resultattavla. Men det var uten å regne med kampånden til «krigene» i deres land. Uten panikk reduserte lagkameratene til Alexandrina Cabral Barbosa (5 mål på 9 skudd) for å utligne i siste handling av første akt, fire sekunder fra summeren gjennom Jennifer María Gutiérrez Bermejo (3 mål på 5 skudd).

Spania ga til slutt etter

En paritetsmarkør som hovedsakelig reflekterte de siste minuttene av en lang kontrollert førsteomgang av Norge. Thorir Hergeirssons spillere slo nevene i bordet på vei tilbake til Granollers bakke. Takket være Sanna Solberg (3 mål på 4 skudd) og Nora Mork økte gapet igjen, men først i begynnelsen av det siste kvarteret ga Spania opp. Men til tross for seks måls ledelse med elleve minutter igjen av kampen, kunne nordmennene sett kampens vending. I løpet av tretten sekunder ble Maren Aardahl (1 mål fra 2 skudd) og Kari Brattset utevist i to minutter. En dobbel numerisk overlegenhet som spanjolene ikke visste hvordan de skulle utnytte i det hele tatt, og etterlot forskjellen på seks lengder da nordmennene fikk tilbake sine to fraværende spillere. Slutten på kampen ble deretter en lang rolig elv for Norge, som vant finalen med ti lengder (27-21) og dermed ble med Frankrike i en finale som lover å bli eksplosiv mellom de to beste formasjonene i turneringen. Spania vil i mellomtiden få muligheten til å berge ære i kampen om tredjeplassen mot Danmark.