Home » Norge roer seg, Romania imponerer i EM for kvinner

Norge roer seg, Romania imponerer i EM for kvinner

by Edvard Munch

De norske håndballspillerne, dobbeltmestere, knepent beseiret i sin adgang til EM, roet seg mandag i sin andre kamp i gruppespillet, og slo Tsjekkia komfortabelt med 31-17.

I Brest, to dager etter 33-32-nederlaget mot Tyskland, ble nordmennene tvunget til å vinne for ikke å sette sjansene deres til å komme seg gjennom denne første gruppespillet i fare.

Mandag ble den nåværende verdenstoeren dominert av tsjekkerne i åtte minutter (2-2), før de lanserte håndballen sin for logisk å vinne med en forskjell på 14 mål.

I pivotrollen avsluttet Heidi Loke kampen med seks mål, kampens toppscorer sammen med lagvenninnen Malin Aune.

I denne gruppe D tok rumenerne kontrollen takket være deres meget gode seier mot tyskerne med 29 mot 24.

Bronsemedaljevinnere i verdensmesterskapet i 2010 og 2015 Euro Cup, rumenerne beseiret de tyske angrepene takket være keeperen Denisa Dedu, forfatter av 13 redninger (på 35 skudd). De har fire poeng, mot to for Norge og Tyskland.

Onsdag må Norge slå Romania for å unngå å gå inn i andre gruppespill med null poeng (resultatene mot kvalifiserte lag forblir uendret), noe som vil komplisere oppgaven med å nå semifinalen.

På sin side må tyskerne slå tsjekkerne for å møte Nancy, vertsbyen for deres andre gruppespill.

I gruppe C vant Nederland sin andre kamp i Montbéliard, og slo de spanske kvartfinalistene ved OL i Rio sommeren 2016, 28-27, på slutten av spenningen.

Kampen var ubesluttsom inntil de siste sekundene, med to lag som aldri klarte å øke forskjellen: +3 ved pause for Nederland, +2 for Spania fem minutter fra slutt.

Spanjolene trodde de hadde sikret uttellingen med en fantastisk rulett av Silvia Navarro Giménez for å utligne til 27 med femten sekunder igjen. Men det er uten å telle en missil fra Lois Abbingh på frispark i siste sekund, og et mål tildelt av dommerne etter å ha sett videoen.

Med denne suksessen (28-27) er nederlenderne i en sterk posisjon med fire poeng.

03.12.2018 23:03:14 – Brest (AFP) – © 2018 AFP