Home » Norge: Topp 10 ting å gjøre i fantastiske Oslo

Norge: Topp 10 ting å gjøre i fantastiske Oslo

by Roald Amundsen

Lenge overskygget av nordiske byer som København og Reykjavik, er Norges beskjedne hovedstad raskt i ferd med å bli en storby som ikke kan gå glipp av, fullpakket med kulturelle steder, utrolige kulinariske opplevelser og sjarmerende attraksjoner. Dette er noen av de 10 beste tingene å gjøre i fengslende Oslo.

Operahuset i Oslo. falske bilder

Operahuset i Oslo

JegOperahuset i Oslo Det er et fantastisk arkitektonisk mesterverk, designet som et glødende isfjell som dukker opp fra Oslofjorden. Det smart utformede skråtaket inviterer besøkende til å klatre opp og nyte panoramautsikt over byen og fjorden. Utover det imponerende utseendet er Operahuset et pulserende kultursenter, med operaer, balletter og andre forestillinger som viser Oslos kunstneriske ånd.

I tilknytning til det spirende kulturdistriktet Bjørvika er Operahuset et must-besøk destinasjon som kombinerer tidsriktig design, kunstnerisk ekstravaganse og en følelse av undring. Selv om du er ny på opera, prøv å se en forestilling. Selv om du ikke kan delta på en forestilling, kan du nyte en omvisning bak kulissene, hvor du lærer om iscenesettelser, kostymer og en dypere forståelse av bygningens arkitektoniske trekk.

Utflukt med Viking sykling

I en by som verdsetter miljøvennlighet og en bilfri livsstil, finnes det ingen bedre måte å utforske Oslo enn på sykkel. Kretsen Viking Oslo Høydepunkter (komplett med hornhjelmer for de som ønsker å legemliggjøre sin indre viking) tilbyr et engasjerende perspektiv på den norske hovedstaden, og viser deg de kulturelle, politiske og historiske høydepunktene i byen. Stoppene inkluderer emblematiske steder somRådhusHAN Frogner distrikt og et besøk til den berømte Vigeland skulpturpark.

nasjonalt museum

Nordens største museum, det Oslo Nasjonalmuseum viser på glimrende vis frem Norges rike kulturarv og huser landets største samlinger av kunst, arkitektur og design i et nytt anlegg som nettopp har åpnet i 2022. Den imponerende samlingen er kanskje mest kjent for «Skriket» av den norske kunstneren Edvard Munch , men den har mye mer å tilby. Noen av de mest bemerkelsesverdige verkene inkluderer «Pile o’Sápmi», et utrolig billedvev av 400 reinsdyrhodeskaller av Maret Anne Sara, Collection of Royal Costumes, den fortryllende Hall of Fairy Tales og det nesten tusen år gamle Baldishol-teppet fra antikken. . Du kan også utforske en fascinerende samling av norske kunstnere som Hans Gude og Christian Krogh, samt verk av andre kjendiser som Pablo Picasso, Vincent van Gogh og Henri Matisse, for bare å nevne noen.

Botanisk hage

Etter å ha besøkt nasjonalmuseet, sørg for å besøke Oslos imponerende levende museum: sitt Botanisk hage grønn. Denne sjarmerende oasen, som strekker seg over 18 hektar og hjem til mer enn 5500 plantearter, er et hagebruksparadis for naturelskere og nysgjerrige besøkende. Svingete stier går gjennom vannhager, en aromahage, drivhus og fengslende alpelandskap.

Oslo
Oslo folkebibliotek. falske bilder

Oslo folkebibliotek

Du tenker kanskje: hvem vil inkludere et offentlig bibliotek på listen over attraksjoner du må se? Du trenger imidlertid bare å ta ett skritt på innsiden for å tro det. Et vidunder av progressiv og inkluderende byplanlegging deichmanske bibliotek Acogedor er designet som et kultursenter som vil være vertskap for arrangementer, utstillinger og workshops, samt en bemerkelsesverdig samling av bøker, videoer og digitale ressurser. Romslig og badet i lys takket være store vinduer, er den store plassen utstyrt med leseplasser, studierom og kreative områder.

Hvor skal man bo?

I detAtt Revier. Sentralt plassert (Munch-museet, Operaen og noen av byens beste attraksjoner er bare noen få minutters gange unna), Att Revier er et unikt leilighetshotell, ideelt for uavhengige reisende som ønsker å leve som en lokal. Rommene er mer leilighetslignende enn hotellaktige, og utstråler skandinavisk eleganse og har førsteklasses madrasser, sengetøy i 100 % egyptisk bomull, regndusjer og smart-TVer. Det er enda større leiligheter med stilige, fullt utstyrte kjøkken og enda mer romslige familieenheter med køyesenger for barna.

Hos Att Revier er fokus ikke på en fancy lobby, men på å skape et levende og inkluderende fellesskap. Fellesarealer er spredt over hele hotellet, inkludert arbeidsplasser, kunstutstillinger, gratis vaskerom, en bar og en kaffebar (med noen av de vennligste serverne du noensinne vil møte). Gjør deg selv en tjeneste og planlegg å spise middag én eller to netter på hotellet. Det er ingen overdrivelse å si at Att Revier er hjemsted for to av de beste restaurantene i byen: «Null Null», som tilbyr nøye tilberedte håndverkspastaer akkompagnert av nøye utvalgte viner, og «Savage», hvis dristige og kreative retter nettopp har fortjent det er den første Michelin-stjernen.

Hvor skal vi spise ?

HAR Restaurant Ekeberg. Lyst på et godt måltid med fantastisk utsikt over byen og Oslofjorden? Da bør du gå til Ekebergrestauranten. Denne sjarmerende og historiske restauranten er kjent for sin elegante atmosfære og overdådige mat. Inne er restaurantens varme og innbydende atmosfære kombinert med dets nordiske gourmetkjøkken, som inkluderer lokale råvarer og innovative kulinariske kreasjoner.

JegRestaurant Ekeberg Det er også kjent for sin beliggenhet i hjertet av Ekeberg skulpturpark, et fascinerende friluftsgalleri som viser moderne og samtidskunstverk i et skogslandskap. Denne unike blandingen av kunst, mat og naturskjønnhet gjør Ekebergrestauranten til et must-besøk reisemål for matkjennere og kunstelskere.

En annen veldig bra restaurant: Null Null. Ligger i det sjarmerende Att Revier-hotellet, Null Null er en deilig italiensk restaurant som bringer smaker av Italia til Oslo. Tro mot sitt «null null» motto, tilbyr stedet en enkel og tilfredsstillende matopplevelse. Restauranten har en slank, moderne estetikk, med en lang, sparsomt dekorert plass som utstråler en stille sjarm. Innredningen reflekterer restaurantens filosofi om å stolt omfavne enkelheten til italiensk mat og vise fram kulinariske råvarer. Menyen legger vekt på lokale og italienske råvarer og er perfekt supplert med en nøye vinliste. Krabbe- og kaviarrigatoni er et must-prøve, siden de tilbyr et spennende og balansert utbrudd av røkt salt.

Hvor kan man ta en drink?

I Pier 42, i Amerikalinjen. Dette boutiquehotellet på livlige Jernbanetorget er hjemmet til Oslos beste og mest kreative cocktailbar, Pier 42. Høydepunktet er Liquid Gallery of Art-menyen, hvor noen av verdens mest kjente kunstverk på magisk vis manifesterer seg i flytende form. Kreativitet og talent innen mixologi er på topp her. Å lese menyen og historien bak hver kunstinspirerte cocktail er halve moroa, men den virkelige godbiten er de spesialtilpassede drinkene. Den du ikke bør gå glipp av er” Skriket», inspirert av Munchs ikoniske maleri, «Skriket». Denne intense, skummende drinken er utrolig og er formet som et fantastisk skulpturert skrikende ansikt. Helse !

Artikkel oversatt fra Forbes USA – Forfatter: Sandra MacGregor

<< Lea también: ¿Cuándo es la mejor época para visitar Noruega? >>>

You may also like