Home » Norge vinner skiskytinggull på firemannsstafetten i Beijing-OL; Frankrike beholdt sølvmedaljen, etterfulgt av Russland

by Henrik Ibsen

ZHANGJIAKOU, Kina — Et rent skudd ga brødrene Bo nok en OL-gull for Norge i skiskyting tirsdag.

Vetle Sjaastad Christiansen hoppet over siste etappe på firemannsstafetten og traff alle fem målene på sluttstreken før han klarte det første. Den russiske skiskytteren Edward Lattipov, som ledet løpet i siste etappe, slet på det siste stoppet. Han brukte alle tre reserveballene sine og hadde fortsatt en strafferunde å fullføre.

Nordmennene vant løpet på 1 time, 19 minutter og 50,2 sekunder, da Johannes Thingnes Poe vant sin tredje gullmedalje og sin fjerde gullmedalje sammenlagt ved lekene i Beijing. Darjeeling Po vant sin andre gullmedalje, med en sølv og en bronse.

Strula Holm Legride skled i Norges første etappe.

Frankrike vant fredag, 27,4 sekunder bak Russlands beseirede Norge. Russerne, som ledet i nesten alle løp, var 45,3 sekunder bak og tok bronse.

Quentin Fillon Maillet glapp i den siste kampen for Frankrike og bommet på et mål på det siste punktet, men klarte å avslutte settet sitt med en reserveball.

Fillon Maylettes femte sølvmedalje ved OL i Beijing. Han hadde allerede vunnet to gull og to sølvmedaljer.

Stafetten skulle etter planen starte klokken 17, men ble utsatt fra klokken 20 på grunn av ekstreme temperaturer på bakken. Ved 18-tiden var kulden forventet å synke til minus 4 grader Fahrenheit, noe som gjorde konkurranser farlige for idrettsutøvere.