Home » Norges sentralbank outsourcer sin CBDC-testing til en Ethereum lag 2-protokoll

Norges sentralbank outsourcer sin CBDC-testing til en Ethereum lag 2-protokoll

by Roald Amundsen

Den norske sentralbanken tester for tiden sin Central Bank Digital Currency (CBDC) i en datamaskinsandkasse laget av Nahmii, en Ethereum Layer 2-løsning.

16. mai annonserte Nahmii at de hadde vunnet et anbud fra Norges Bank om å lage en databehandlingssandkasse. (Sandkasse) lag 2 av Ethereum dedikert til å teste sin nye CBDC.

Det er ikke lenger en hemmelighet at Bitcoin- og Ethereum-nettverkene lider av langsomme transaksjonshastigheter. Layer 2-løsninger tar sikte på å løse dette problemet ved å bygge på sikkerheten til Ethereum-nettverket mens de introduserer nye funksjoner for å gjøre transaksjoner raskere og enklere å administrere.

Nahmii, som har utviklet sin Ethereum lag 2-løsning i fire år, er forpliktet til å bygge, vedlikeholde og lære opp «Norges Bank-brukere og partnere i sandkassen». Denne sandkassen vil trolig omfatte alle de store bankene i Norge. – Innføringen av en CBDC er en viktig og kompleks sak, sa den norske sentralbanksjefen på en konferanse i november i fjor. Bach sa «Norges Banks mål er å ha et sikkert, effektivt og attraktivt betalingssystem for norske kroner, nå og i fremtiden.

Ethereum lag 2-løsninger tilbyr også lavere gassavgifter enn hovednettet. Først den norske sentralbanken unngås ideen om å bruke en offentlig blokkjede. Dette på grunn av Norges Banks «mangel på kontroll, risiko knyttet til umoden teknologi, og utfordringer med skalerbarhet og hastighet».

Norge: et land der kontanter er på randen av utryddelse

Merk at Norge er landet der bruken av kontanter er svakere i verden. I april i fjor kunngjorde Norges Bank lanseringen av sine CBDC-tester som vil foregå over to år. «Norges Banks etterforskning av CBDCs har vart i fire år. I fremtiden vil det være snakk om tekniske tester og videre analyse av behovet for og implikasjonene av å innføre en CBDC», bemerket banken.

Andre naboer til Norge har allerede startet sin forskning på CBDC. Sverige, som er et av pionerlandene på dette feltet, lanserte den andre fasen av sine forsøk i februar, mens Frankrike allerede er i en avansert fase av sitt CBDC-prosjekt.

I mars 2021, Oysten Olsen, sentralbanksjef i Norges Bank, har erklært til Bloomberg at han anså Bitcoin for å være «for ressurskrevende, for dyrt og fremfor alt ustabilt.»

Flere land bruker en privat versjon av Ethereum

I fjor startet Consensys, morselskapet til den populære lommeboken MetaMask, som ikke er forvaringspliktig, på fire CBDC-prosjekter med Hong Kong Monetary Authority, Bank of Thailand, Reserve Bank of Australia og Société Générale for å bruke en privat og godkjent versjon av Ethereum-blokkjeden. kalt ConsenSys Quorum.

Ansvarsfraskrivelse

All informasjon på nettsiden vår publiseres i god tro og kun for generelle informasjonsformål. Enhver handling som utføres av leseren basert på informasjon funnet på nettstedet vårt er på egen risiko.

You may also like

Leave a Comment