Home » Nyheter | Norskehavet: Drivende nederlandsk fraktebåtsleping utsatt til i morgen

Nyheter | Norskehavet: Drivende nederlandsk fraktebåtsleping utsatt til i morgen

by Russell Crowe

Av La Provence (med AFP)

Norske sjøfartsmyndigheter har, på grunn av de fortsatt vanskelige værforholdene, utsatt forsøkene på å slepe det nederlandske frakteskipet, som har ligget på drift i Norskehavet i to dager, til i morgen, uten motor eller mannskap.

Operasjonene med å slepe «Eemslift Hendrika» skulle i første omgang utføres denne onsdag morgen, deretter på ettermiddagen, men myndighetene varslet midt på dagen at de ble utsatt til torsdag morgen på grunn av dårlig vær.

«En forbedring i værmeldingen forventes for i morgen og det er større sjanse for at operasjonen vil lykkes.»sa Kystverket på sine nettsider.

Natt mellom tirsdag til onsdag ble to norske slepebåter med i en kystvaktbygning i området der frakteskipet befinner seg, hvor fire ansatte i det nederlandske redningsselskapet Smit Salvage skal fraktes med helikopter for å installere kabler av tilhenger.

«Fysisk sikkerhet (til ansatte, red.anm.) er alltid toppprioritet i situasjoner som dette og redning må kunne utføres i full sikkerhet», antydet Hans-Petter Mortensholm, leder i Kystverket.

You may also like

Leave a Comment