Home » Omikron utgjør en stor trussel mot Europa – Krotoszyn.dlawas.info – informasjons- og nyhetsportal

Omikron utgjør en stor trussel mot Europa – Krotoszyn.dlawas.info – informasjons- og nyhetsportal

by Russell Crowe

European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) har uttalt at den nye varianten av koronaviruset, kalt Omikron av Verdens helseorganisasjon (WHO), utgjør en «høy til veldig høy» risiko for Europa.

I risikovurderingsrapporten bemerker ECDC at det er «betydelig usikkerhet angående smitte, vaksineeffektivitet, risiko for reinfeksjon og andre egenskaper ved Omikron-varianten.»

I følge ECDC, «Det samlede risikonivået for EU og EØS (Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet pluss Island, Liechtenstein og Norge) knyttet til Omikron-alternativet anses som høyt eller svært høyt.»

Senteret understreket at gitt muligheten for at nåværende vaksiner ikke beskytter mot den nye varianten og det faktum at den kan være mer smittsom enn eksisterende, «betrakter vi det som svært sannsynlig at nye varianter og varianter forårsaket av Omikron vil dukke opp i EU og EØS.»

«I en situasjon der Delta-varianten kommer tilbake i EU og EØS, kan innvirkningen på fremveksten og mulig spredning av Omikron-varianten være svært stor», heter det i rapporten.

WHO kalte fredag ​​den nye varianten av koronaviruset som ble oppdaget i sørafrikanske land «bekymrende». Sorten kjent til nå som B.1.1.529 ble oppkalt etter den greske bokstaven Omikron.

Da de analyserte en ny variant av koronaviruset på fredag, identifiserte WHO-spesialister det som svært smittsomt. Den forrige varianten av koronaviruset i denne kategorien var den for tiden dominerende Delta-varianten i verden.

WHO rapporterte at det globalt er rapportert i underkant av 100 tilfeller av Omikron-varianten så langt, hovedsakelig i Sør-Afrika og Botswana. AFP skriver at denne varianten også ble oppdaget i Malawi, Israel, hos en person som kom fra Malawi, Hong Kong og Belgia. (PAP)

D /

You may also like