Home » «Open Innovation Report 2023» I Europa er franske ledere lengst bak i samarbeid mellom bedrifter og oppstartsbedrifter

«Open Innovation Report 2023» I Europa er franske ledere lengst bak i samarbeid mellom bedrifter og oppstartsbedrifter

by Siv Jensen
Klasse i: Vitenskap og teknologi
Emne : Undersøkelser, meninger og undersøkelser

PARIS, 30. mars 2023 /PRNewswire/ — Sopra Steria, en av de europeiske teknologilederne anerkjent for sine konsulentvirksomhet, digitale tjenester og programvarepublisering, publisererÅpen innovasjonsrapport 2023[1]en studie utført i samarbeid med professorer fra INSEAD og Ipsos. I følge resultatene av denne undersøkelsen ligger franske selskaper etter sine europeiske naboer når det gjelder åpen innovasjon, og plasserer Frankrike rangert sist blant de 10 landene som ble undersøkt.

Til tross for fremveksten av Open Innovation i Europa På grunn av nye måter å jobbe på og den globale økonomiske nedgangen, er franske selskaper de minst entusiastiske av alle de europeiske landene som ble spurt om å hoppe inn i samarbeidsprosjekter med startups. Der Frankrike faktisk oppnår den den høyeste andelen av respondentene som anser bedrift-oppstartssamarbeid for å være uviktig (14 %) eller uviktig (33 %) for selskapets strategi.

Disse tallene, som avslører et ekte fransk etterslep når det gjelder åpen innovasjon, er analysert med hensyn til europeiske trender. Sistnevnte er mye mer optimistiske, siden 67 % av de spurte lederne mener at samarbeid med startups er viktig eller grunnleggende for deres organisasjons strategi. Til tross for den globale økonomiske nedgangen og til tross for komprimering av budsjettene deres, har europeiske selskaper globalt bestemt seg for å dra nytte av kraften til små selskaper for å øke sine FoU-prosjekter og innovere.

For å oppnå konkurransekraft må store organisasjoner utnytte kraften i økosystemet sitt for å bygge en ny forretningsmodell. Det er nettopp dette åpen innovasjon muliggjør. Samarbeid mellom store selskaper og startups er en stor akselerator for kjernevirksomheten. Bedrifter som åpner innovasjonsfeltet aktiverer nye vekstspaker, og drar fordel av et viktig konkurransefortrinn. , forklare Mohammad SijelmassiSopraSterias CTO.

Open Innovation, en kultur som sakte men sikkert infiltrerer alle store franske selskaper

Takket være Open Innovation erkjenner de undersøkte europeiske selskapene at de har vært mer utsatt for teknologier som har gitt dem nye markedsmuligheter utenfor organisasjonens grenser.

I Frankrikeda de måtte jobbe i samarbeid med startups, 67 % av lederne sier de er fornøyde med de oppnådde resultatene, så de Frankrike det andre landet som har den høyeste andelen når det gjelder vellykkede samarbeid etter Italia, takket være det sterke engasjementet fra toppledelsen. Positive og oppmuntrende tall, siden den Frankrike regnskap ? paradoksalt nok – den høyeste andelen selskaper som ikke har en spesifikk avdeling dedikert til åpen innovasjon (40 % i Frankrike sammenlignet med 22 % i Italia og Spania).

Flere og flere ledere begynner å forstå at en av de beste måtene å stimulere innovasjon på er å nå ut, gjennom åpen innovasjon, til andre mennesker, nye bedrifter, bedrifter som har ideer. Når den økonomiske konteksten er usikker, er den store feilen å lukke seg om seg selv, mens det å nå ut i realiteten er den beste måten å overleve og blomstre på., sier Nathan Furr, professor i strategi ved Insead.

Det er viktig at Frankrike generaliserer denne kulturen og implementerer den i den globale strategien til alle store selskaper fordi ideene til startups knyttet til størrelsen og åpningen til det internasjonale markedet som tilbys av store grupper skaper en kraftig multiplikatoreffekt som lar begge typer selskaper overleve økonomiske sjokk. , legger Andrew Shipilov, professor i strategi ved Insead til.

Om Sopra Steria

Sopra Steria, en av de europeiske teknologilederne som er anerkjent for sine konsulent-, digitale tjenester og programvarepubliseringsaktiviteter, hjelper kundene sine med å gjennomføre sin digitale transformasjon og oppnå konkrete og varige fordeler. Det gir et omfattende svar på konkurranseevneutfordringene til store selskaper og organisasjoner, og kombinerer inngående kunnskap om næringssektorer og innovative teknologier med en desidert samarbeidende tilnærming. Sopra Steria setter mennesker i sentrum av sin handling og er forpliktet til sine kunder å dra nytte av digital for å bygge en positiv fremtid. Med 50 000 ansatte i nesten 30 land, oppnådde konsernet en omsetning på 5,1 milliarder euro i 2022.

Verden er slik vi former den.

Sopra Steria (SOP) er notert på Euronext Paris (avdeling A) – ISIN-kode: FR0000050809

For mer informasjon, finn oss på http://www.soprasteria.com/

Om INSEAD

INSEAD er en av de største og mest innflytelsesrike handelshøyskolene i verden. INSEAD bringer mennesker, kulturer og ideer sammen for å utvikle ansvarlige ledere som transformerer næringsliv og samfunn. Vårt internasjonale fokus og kulturelle mangfold gjenspeiles i alle aspekter av vår forskning og undervisning, så vel som i våre partnerskap. INSEAD er satt til Europa (Frankrike), i Asia (Singapore), i Midtøsten (Abu Dhabi), og nå i Nord-Amerika (San Fransisco). På denne måten distribuerer den sin forskning og undervisning i fire regioner i verden. Hvert år inspirerer de 168 anerkjente professorene fra 41 land mer enn 1100 studenter og deltakere i Masters in Management, MBA, Global Executive MBA (GEMBA), Specialized Masters (Executive Master in Finance, Executive Master in Change) og PhD (Doctorate) som samt mer enn 12 400 bedriftsledere som deltar i lederprogrammer. www.insead.edu.

pressekontakter

Sopra Steria:Alexandra Palologue, +33 (0)6 79 75 48 83? [email protected]

Sopra Steria: Elsa Stager, +33 (0)7 86 73 21 17 ? [email protected]

[1] Denne nasjonale undersøkelsen av Sopra Steria-INSEAD-Ipsos er utført blant 1648 selskaper og oppstartsbedrifter fra offentlig og privat sektor i 10 europeiske land: Storbritannia, FrankrikeItalia, Spania, Tyskland, Sverige, Norge, Belgia, Nederland og Luxembourgdisse tre siste landene blir gruppert under navnet Benelux.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1861938/Sopra_Steria_Logo.jpg

Disse pressemeldingene kan også interessere deg

12:12

10. mars 2023 ble Pylon Technologies Co.,Ltd. (Pylontech) (lagernr. 688063) annonserte at deres litium-ion marine batterisystem har mottatt JET-sertifisering i Japan. Dette sertifikatet, utstedt på grunnlag av JISC8715-2: 2019, er et…

12:05

Libro, en banebrytende plattform for online bookingadministrasjon, har sikret betydelig finansiering fra Fondaction, et banebrytende arbeidsstyrkefond for bærekraftig finans i Quebec, og BDC Capital, investeringsavdelingen…

11:50

Takeda (TSE:4502/NYSE:TAK) kunngjorde i dag at styret har besluttet å foreslå en ny kandidat til stillingen som uavhengig ekstern direktør på den 147. ordinære generalforsamlingen som avholdes den…

11:50

Regulatory News: Verimatrix, (Euronext Paris: VMX) (Paris:VMX), en ledende leverandør av brukersikkerhetsløsninger for en sikrere tilkoblet verden, kunngjorde i dag at deres Verimatrix XTD Code Shield-løsning for…

11:40

Cognite, verdensledende innen industriell programvare, kunngjør sammen med Aker BP i dag at de har overholdt DNV-RP-A204. DNV, en verdensledende innen klassifisering og uavhengig ekspertleverandør av…

11:00

Aktører i bitumen-, veibyggings- og vedlikeholdsindustrien kunngjør i dag lanseringen av sin første klimahandlingsplan (CAP), resultatet av Bitume Qubec-årsmøtet som fant sted…

Pressemelding sendt 30. mars 2023 05:08 og distribuert av:

You may also like