Home » Orange vinner en underholdende oppvisningskamp med Danmark: 4-2

Orange vinner en underholdende oppvisningskamp med Danmark: 4-2

by Edvard Munch

Van Gaal hadde skapt baseplasser for sitt nye system for blant andre forsvarsspiller Nathan Aké, midtbanespiller Teun Koopmeiners og offensiv midtbanespiller («nummer ti») Steven Berghuis.

Steven Bergwijn, som knapt spiller for klubben Tottenham Hotspur, fulgte Memphis foran som en av to spisser i «1-3-4-1-2»-rammen.

Dynamisk

Van Gaal hadde på forhånd spådd at Danmark ville få store problemer med å fylle den offensive midtbanejobben hos Orange, holdt av Berghuis. Det viste seg å stemme i praksis.

Danskene visste ikke hva de skulle gjøre med de raske posisjonsskiftene mellom Berghuis, Bergwijn, Frenkie de Jong og Memphis. Det resulterte umiddelbart i et tidlig mål etter noen gode sjanser.

Bergwijn sto for det siste oransje målet i 2021 (2-0 mot Norge) og det første i 2022. Angriperen headet inn en flott pasning fra Daley Blind i det sekstende minuttet: 1-0.

flekker

La Naranja kunne ikke glede seg over ledelsen på lenge. Forsvarsspiller Jannik Vestergaard headet inn etter at keeper Mark Fleks nølte da han dro.

En ubehagelig situasjon for den 28 år gamle SC Freiburg-keeperen, som debuterte for det nederlandske landslaget lørdag kveld.

Ni minutter senere var Nathan Aké, et annet overraskende navn for Van Gaal, enig på 2-1. Forsvarsspilleren, som ikke er en vanlig kundebase i Manchester City, traff målet.

Ikke kjedelig

Det sto 3-1 før pause. Memphis fikk gjøre sin 39. i den oransje trøya. Angriperen utnyttet en vellykket straffe, etter at Berghuis ble sparket i foten av den danske spissen Vestergaard.

Fire mål i en omgang: Van Gaals system viste seg å være alt annet enn kjedelig eller defensivt. Det var friskt, offensivt, og spillerne kunne se at de var ivrige etter å bevise seg i denne spillestilen. Spenningen var borte.

Eriksen

Andre omgang hadde akkurat startet, da et lite fotballeventyr var i ferd med å utspille seg. Christian Eriksen gjorde comeback for det danske landslaget etter hjertesvikt i EM i fjor.

Midtbanespilleren fikk høy applaus fra Johan Cruijff Arena da han entret banen, hvor han opplevde suksess som Ajax-spiller.

For å sette et gyllent preg på comebacket sitt, skjøt Eriksen vakkert 3-2 bak Flek. Det skal sies at forsvaret til det nederlandske laget ikke handlet avgjørende her.

Danmark hadde det bedre i andre akt uansett. Van Gaals system så ut til å bli forstått av gjestene, og Orange hadde mye større problemer med å komme seg til de tre beste angriperne.

benkeplate

Men med denne spillestilen viser det nederlandske laget seg også å kunne kontre utmerket.

Akkurat da danskene hadde bedre ballbesittelse og utligningen virket et spørsmål om tid, dyttet De Jong Bergwijn dypt med en pasning. Angriperen scoret sitt andre på ettermiddagen meget bra: 4-2.

Etter det var også danskene farligere enn i første omgang. Eriksen, slo ut igjen. Den høye støyen fra innlegget stilnet Arenaen, hvoretter publikum igjen applauderte for danskens tilbakekomst.

Tyskland

Selv om noe hadde endret seg i kampen, endret ikke poengsummen seg lenger. Også fordi en heading fra Pierre-Emile Højbjerg ble parert etter en dytt.

Orange forblir ubeseiret under Van Gaal. Laget hans trener igjen neste tirsdag, mot Tyskland. La oss se hvilket system og hvilke spillere landstreneren stiller på banen.