Home » Oransje firkanter i tomme Kuip for VM, Norge oppført av Kökcü

Oransje firkanter i tomme Kuip for VM, Norge oppført av Kökcü

by Siv Jensen

I et friskt og tomt Kuip, av de fire tilstedeværende Feyenoord-spillerne, var det kun Marcus Pedersen som sparket i gang, som Norges høyreback. Keeper Justin Bijlow var fraværende fra Oranges lag på grunn av skade. Landstrener Louis van Gaal ble plassert i rullestol i en luftboks på grunn av hoftebruddet søndag. Han holdt kontakten med assistent Henk Fraser gjennom hele spillet via en telefonforbindelse.

Orange hadde kampens beste mot nordmennene i første omgang. Det førte ikke til mange sjanser, spesielt Arnaut Danjuma og Memphis Depay kunne ha ført Nederland foran etter en halvtimes spill. Norge tvang ikke Jasper Cillessen, Bijlows erstatter, til å redde i første omgang.

Andre omgang startet med mer trussel fra Norge, men det skapte ikke konkrete muligheter. Det var også vanskelig å skape muligheter for Orange. Femten minutter før slutt hadde Memphis kampens største sjanse to ganger. Hans første skudd inn i området ble blokkert, det andre skuddet utenfor.

Se et intervju med Georginio Wijnaldum her. Teksten fortsetter under videoen.

«data-revoke =»«>

Kökcü presser

Da Tyrkia kom foran Montenegro med et mål fra Feyenoord-midtbanespilleren Orkun Kökcü, hadde det nederlandske laget ikke lenger råd til et mål i den siste turneringen. For nordmennene var det nødvendig med et mål for å unngå eliminering.

Men det norske målet kom aldri. Ti minutter før slutt skjøt Steven Bergwijn høyt på en Danjuma-pasning og Orange gikk foran. En fordel som brøt den norske motstanden. I sluttminuttene av kampen sørget Memphis for 2-0 etter en kontring.

Norge gikk til og med glipp av sluttspillet, da Tyrkia tok andreplassen i gruppe G med 2-1-seier over Montenegro på et mål fra Kökcü.