Home » Pļaviņš / Tocs viker for nordmennene og de vil kjempe om bronsemedalje / Artikkel

by Russell Crowe

Starten på første sett var mer vellykket for nordmennene. Da Mule vellykket blokkerte og spilte i angrep, var stillingen før første pause 4:1 i favør nordmennene.

Etter pause fortsatte nordmennene å dominere og økte ledelsen med ett poeng til. Festfavorittene hadde valgt å få mer ut av Edgar Toch.

Tochs flotte angrep og blokkering reduserte den norske ledelsen til to poeng, men nordmennene lot ham ikke komme nærme og tok igjen ledelsen. Stillingen var 9:5.

Spillet fortsatte på lik linje, men latvierne klarte fortsatt ikke å utjevne kampen fullt ut. I den tekniske pausen, i første sett, gikk spillerne til resultatet 12:9.

Et vellykket norsk angrep og Knock on the rope økte den norske ledelsen til 14:9. Nordmennene fortsatte å dominere, og resultatet ble 16:10.

På slutten av settet klarte ikke latvierne å bryte spillets gang. Imponerende angrep på Anneš Mūls, og resultatet var allerede 18:12. Seks settballer til nordmennene, og i det andre avsluttet nordmenn settet med 21:15.

I begynnelsen av det andre settet ble scenariet fra det første settet gjentatt: Latvianerne gjorde en feil og flere presise norske angrep tillot dem igjen å ta ledelsen med 4:2.

Etter en mislykket norsk serve klarte latvierne å redusere motstandernes avansement til et minimum: 5: 4. Men i et raskt angrep og et overbevisende forsvar (Mule hadde allerede 7 blokkeringer i kampen) tok nordmennene tilbake en fordel. firepunkts (9:5).

Duellfeilen gjorde at latvierne kom nærmere ett poeng igjen, og ved den tekniske pausen i andre sett dro spillerne 11:10 til fordel for nordmennene.

Latverne holdt et godt poengtempo, men nordmennene svarte med kraftige slag og lot ikke resultatet bli uavgjort. Den første «pasningen» lot nordmennene gjenvinne en trepoengs ledelse (16:13), men Pļaviņšs angrep var allerede i den niende blokken til Mūla.

På tampen av settet klarte nordmennene å opprettholde overtaket. Mules 10. blokkering og latvierne kom i en svært vanskelig situasjon – 19:14. Nordmennene var også overlegne på slutten av kampen, og avsluttet settet med 21:16.

Derfor vil Pļaviņš / Točs kjempe om bronse med de Qatarske utøverne.

I kvartfinalen beseiret latvierne den brasilianske duoen 2-0 (21:16, 21:19): OL-mesteren 2016 Alison Seruti og Alvar Fil. I den åttende finalen ble det andre brasilianske paret beseiret med 2:0 (21:19, 21:18): Bruno Oskar Schmidt, som var Alisons lagkamerat i Rio de Janeiro, og Evandrs Gonsalves Oliveira. Pļaviņš / Točs avsluttet gruppen med to seire (inkludert en teknikk) og ett tap.

I mellomtiden slo den norske duoen i kvartfinalen Ilya Leshukov / Konstantin Semyonov fra den russiske olympiske komité, og i den åttende finalen møtte de nederlandske Alexander Brouver og Robert Meussen.

Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka vant også semifinalekampen i sandvolleyball i dag. De latviske sandvolleyballspillerne ble tvunget til å anerkjenne den australske duoens overlegenhet og vil kjempe om bronse.