Home » PSG slipper inn uavgjort til Elverum i første omgang av Champions League

PSG slipper inn uavgjort til Elverum i første omgang av Champions League

by Edvard Munch

Forente til gongen i Norge skal pariserne satse fremtiden sin i C1 på hjemmebane om en ukes tid.

Etter å ha mestret faget sitt i 45 minutter, sprakk håndballspillerne fra Paris SG det siste kvarteret og slapp inn uavgjort 30-30 i Norge mot Elverum i første omgang av Champions League. Luka Karabatics lagkamerater er dermed under press før den andre etappen, om åtte dager på rommet sitt i Coubertin (torsdag kl. 20.45): de må vinne eller uavgjort og slippe inn mindre enn 30 mål for å få tilgang til kvartfinalefinalen. i midten av mai I neste runde er det tyskerne fra Kiel, firedoble europamestere, som venter på sin rival for å kjempe om en plass i Final 4 i Köln (Tyskland), planlagt til midten av juni.

Onsdag i et fullsatt lokale i Elverum (2500 tilskuere) dominerte pariserne debattene i 45 minutter, særlig takket være paradene til Yann Genty (13 totalt på 30 %). I fortsettelsen av sin ligakamp i Nancy på søndag (12/12, inkludert 7 straffer), var PSGs polske senter Kamil Syprzak den mest fremragende parisiske spilleren, og scoret 12 mål (inkludert 3 straffer) på 13 forsøk.

Foran måltavlen fra første spilleminutt økte Raúl González sine menn til fem mål i begynnelsen av andre omgang, 20-15 i det 35. minutt og deretter 22-17 i det 40. Men defensivt sett aldri klarte å bryte forholdet mellom bakspillerne Stig Moen Nielsen, Eric Johansson og Tobias Grøndahl, med de to pivotene Endre Langaas og Thomas Solstad.

Nordmennene holdt seg til 8 strake tap

Langaas (6) og Solstad (9) scoret mellom seg halvparten av Elverums mål, mens Solstad ble kåret til kampens mann. Den 25 år gamle norske midteren måtte imidlertid forlate banen på slutten av kampen, slått i høyre ankel. Elverum kom tilbake uavgjort ti minutter etter tid (24-24) og tok til og med kontroll takket være Eric Johansson (27-26 og deretter 28-27) de siste fem minuttene.

Upåklagelig på sentral midtbaneposisjon satte nederlenderen Luc Steins (7 mål) PSG foran (30-29) på resultattavla, men Johansson snappet utligningen i siste sekund (30-30). Nordmennene, som hadde åtte tap på rad i Champions League i gruppespillet og som hadde tatt sluttspillet fra dem takket være sjetteplassen i sin gruppe, ble imidlertid fratatt sin beste spiller, den ungarske høyrebacken Dominik. Mathé, skadet kne.