Home » Rådgiver returnerer ordre etter påstått interessekonflikt

Rådgiver returnerer ordre etter påstått interessekonflikt

by Russell Crowe

I Barendrecht, på slutten av 2021, så det ut til å være en mulig interessekonflikt ved byggingen av en vindpark. Konsulentfirmaet Pondera Consult ble anklaget for dette. I mellomtiden har selskapet valgt eggene for pengene sine.

Mistanker ble nylig uttrykt av det lokale politiske partiet Echt voor Barendrecht (EVB) som svar på en nylig hendelse. På slutten av 2021 vant konsulentselskapet Pondera Consult – i samarbeid med det norske energiselskapet Statkraft – et anbud om å bygge en vindpark i Barendrecht.

Men for å bygge de vindmøllene måtte den lokale reguleringsplanen justeres. Og Barendrecht kommune kalte også inn ekspertene fra Pondera Consult for dette. Noe som fikk det til å se ut som slakteren inspiserer sitt eget kjøtt.

«Denne virksomheten suger og er et slag i ansiktet for innbyggere som er avhengige av en nøye planleggingsprosess,» sa Lennart van der Linden, leder for EVB-partiet, sent i fjor. Derfor krevde partiet at Barendrecht kommune skulle si farvel til spesialistene til konsulentselskapet Pondera Consult.

Det var ikke første gang det ble stilt spørsmål ved Pondera Consults habilitet. For eksempel, i mai 2021, ble selskapet allerede diskreditert i Amsterdam, der en Pondera-partner så ut til å ha en dobbel lue, ifølge en journalist fra avisen De Telegraaf.

Ifølge Tanja de Jonge (GL), rådmann i Barendrecht kommune, var dette en storm i en kopp te. Etter å ha hatt noen diskusjoner med de involverte partene, uttalte De Jonge at det ikke var noen interessekonflikter. Van der Linden betraktet den konklusjonen som en hån.

«Jeg antar at rådmann De Jonge, konsulentselskapet Pondera Consult, umiddelbart pekte døren til reguleringsplanen. Å fortsette med denne rådgivningen undergraver enhver troverdighet i en nøye prosess som tar hensyn til beboernes interesser ”.

Nylige utviklinger

Kort tid etter påstandene tok Pondera Consult saken i egne hender. «Nylig har det vært protester i lokale medier om vår deltakelse i et vindenergiprosjekt, noe som gir inntrykk av en interessekonflikt. Vi beklager det, og det er åpenbart ikke vår intensjon”, sier Desiree van der Wal, presseansvarlig i konsulentselskapet.

«For å forhindre at dette bråket overskygger prosessen som ennå ikke er fullført, har Pondera Consult besluttet å returnere bestillingen og slutte å fungere som rådgiver for kommunen i denne filen. Vi har også informert Barendrecht kommune om dette.

You may also like

Leave a Comment