Home » RELIVE – England-Sverige (4-0): Løvinnene feirer finalen og venter på de blå

RELIVE – England-Sverige (4-0): Løvinnene feirer finalen og venter på de blå

by Edvard Munch

Da de kom tilbake fra garderoben, gjenopptok lokalbefolkningen – ledet av en fullsatt Bramall Lane (28 624 mennesker, ny rekord for en semifinale i Euro Cup) – rivingen. De doblet raskt ledelsen med Lucy Bronzes heading utenfor midten perfekt servert fra en corner av Beth Mead (2-0, 48′). En kaviar som er synonymt med det fjerde oppmøtet i turneringen, den beste totalen i dette området. Forbløffet fikk skandinavene deretter de motsatte bølgene, og kom veldig nær å slippe inn et tredje mål i en hamp-gjenvinning som til slutt bommet på tverrliggeren (2-0, 58′). I et siste sus var Blågult nær ved å starte kampen på nytt da Blackstenius så headingen hans, som ble headet mot nettet, avverget på fingertuppen gjennom det engelske målet (65′).

I oppfølgeren slo «supersuben» Alessia Russo ut lagkameratene til en skuffende Asllani for godt. Etter et skudd som var vanskelig å avverge, slo Manchester United-spilleren igjennom med en overdådig inspirert backheel (3-0, 68′). Et av målene for turneringen helt klart. Det særegne er at spissen scoret sitt fjerde mål siden starten av EM… uten å ha startet en eneste kamp.

Minutter senere, i det 76. minutt, slo Fran Kirby den siste spikeren i den gule og blå kista, og lurte Lindahl) med en ball som ble godt følt (og feilvurdert av keeper).