Home » Russere rasende over Bjørgens tilståelse og håner nordmennene. «Feil»

Russere rasende over Bjørgens tilståelse og håner nordmennene. «Feil»

by Russell Crowe

Den kjente norske skiløperen Marit Bjørgen innrømmet i sin selvbiografi at under verdensmesterskapet i Lahti i 2017 kom en av hennes dopingprøver positivt på en av testene hennes.

Et av de største talentene innen skøyter er død. En tragisk ulykke på 23-årsdagen

– Noen tårer rant ut – slik beskriver Bjørgen sin reaksjon på NRK-testen, som viste at det på det tidspunktet ble påvist et forbudt stoff i kroppen hans. I selvbiografien siterte han en hel historie, som i dag bare er en anekdote, men så var det noe som hindret nordmannen i å sove. Analyse av Bjoergens urinprøve viste tilstedeværelsen av nandrolon, et steroidmedikament med anabole og androgene effekter og, ifølge portalen euro-sterydy.pl, «et middel som akselererer proteinsyntesen og stimulerer også sult, øker mineralisering og beinvekst.» . Stoffet står på World Anti-Doping Agency (WADA) liste over forbudte stoffer.

Hvorfor fikk media og fans vite om saken bare fire og et halvt år senere? Det internasjonale skiforbundet (FIS) avsluttet sin etterforskning av saken uten engang å åpne en offisiell etterforskning og godtok oversettelsene fra Bjørgen-leiren. Disse refererte til forsøk på å endre idrettsutøverens menstruasjonssyklus takket være stoffet Primolut-N. Den norske laglegen Petter Ohlberg mener at nandrolonet i den norske kvinnekroppen ble økt av dehydrering under 30-kilometeren.

Russerne ble rasende etter at Bjørgens bruk av doping ble avslørt. «Når det rammer en russer, vet alle det umiddelbart»

Aleksander Pan¿inski, Vanouvers OL-toer i langrenn, kommenterte det hele. – Hvis det var en russisk idrettsutøver, ville FIS ha opptrådt annerledes. Hvis det rammer en russer, vet alle det. Media bør bare vite det når spilleren er diskvalifisert – tordnet Pan¿inski, hvis uttalelse er sitert av portalen sportsinwinter.pl.

«Ville FIS ha mot til å skjule all informasjon og ikke åpne en dopingsak? Vel, om Marit. Hun fortalte sannheten, og de vil ikke gjøre noe med henne. Men opplaget til boken» Mesterens hjerte » i hvert fall i Norge det blir utsolgt umiddelbart «- leser vi på den russiske portalen championat.com.

Den russiske journalisten Dmitry Gubernev, kommenterte skikonkurransen på TV, kom også med en sterk uttalelse. «Alle tar det ved en feil,» sa han sarkastisk.

Husk at på grunn av doping kan ikke idrettsutøvere fra Russland konkurrere i mesterskapsarrangementer under deres flagg og lytte til nasjonalsangen. Russland ble ekskludert i to år av Lausanne Court of Arbitration for Sport (CAS) fra de viktigste sportskonkurransene i verden. Sanksjonen er gyldig fra 17. desember 2020 til 16. desember 2022.

Janne Ahonen«Janne Ahonen eksisterer ikke lenger». Det forandret livet hans fullstendig. En stor hit

Bjørgen avsluttet karrieren etter sesongen 2017/2018. Siden den gang har han ikke dukket opp i verdenscupkonkurranser, men har gått tilbake til å løpe skimaraton og trening.

You may also like