Home » Russland ville ha rekruttert nesten 120 000 kontraktssoldater i 2023 – rts.ch

Russland ville ha rekruttert nesten 120 000 kontraktssoldater i 2023 – rts.ch

by Russell Crowe

Torsdag morgen lanserte det russiske militæret et nytt missilangrep mot Kiev, det niende i rekken siden begynnelsen av mai.

I en periode spart for bombing, synes hovedstaden igjen å være et prioritert mål for Kreml. For Samuel Longuet, en forsker i Brussel ved Forsknings- og informasjonsgruppen for fred og sikkerhet, ville den russiske kommandoen gjennom disse angrepene søke spesielt å teste det nye ukrainske luftvernforsvaret.

«Hvorfor er angrepene konsentrert i Kiev? Et ​​av svarene er at vi prøver å teste de nye forsvarsevnene levert av Patriot-batteriene, levert av USA, Nederland og Tyskland,» forklarte han torsdag kveld på Forum-programmet . .

For eksperten vil strategien også være desertering. Det vil si å få Kiev til å bruke så mange missiler som mulig, for å svekke forsvaret.

>> Hør på nytt på Forum hele intervjuet med Samuel Longuet:

Tåler Ukrainas missilforsvar? Intervju med Samuel Longuet / Forum / 6 min. / i går kl 18:02

lagrene er i ferd med å ta slutt

En strategi som allerede ville bære frukt, ifølge Samuel Longuet. «Ukrainerne begynner å gå tom for ammunisjon, i det minste for deres sovjetproduserte luftvernsystemer, av den enkle grunn at denne ammunisjonen produseres i Russland.»

Men det vesentlige spørsmålet om aksjer er ikke bare tilstede på den ukrainske siden. – Russerne har heller ikke ubegrenset produksjonskapasitet og lagre, spesielt for deres mest avanserte missiler, legger forskeren til.

For Kiev kan en av løsningene være levering av jagerfly, som kan lette luftvernforsvaret. USA er imidlertid avventende foreløpig.

«Vi trenger avtalen fra Pentagon og Det hvite hus, og vi har noen tvil for øyeblikket. Den første er fordi det tar tid å trene en pilot, og vi ønsker å gi ukrainerne ting som vil være nyttige. umiddelbart for motoffensiven som forberedes i de kommende dagene eller ukene. Det andre er at vi frykter at Ukraina vil bruke det til å angripe russisk territorium direkte», konkluderer eksperten.

You may also like