Home » Sara Balzer tredje i sesongens første verdenscupetappe i Alger

Sara Balzer tredje i sesongens første verdenscupetappe i Alger

by Liv Ullmann

Ved starten av verdenscupsesongen tok sabel Sara Balzer tredjeplassen på pallen i Alger. Den niende i verden, europeisk bronsevinner i juni, signerer dermed sin tredje pallplass i verdenscupen.

Sara Balzer kastet ikke bort tiden. Den 27 år gamle sabelen, 9. i verden, lanserte perfekt den nye verdenscupsesongen ved å klatre til tredje trinn på pallen denne fredagen i Alger (Algeria).

Strasbourg, tredje i EM i Antalya (Tyrkia) i juni, nådde semifinalen uten bekymringer, og eliminerte sin landsmann Tuscany Tori, 18, i andre runde (15-6). Til slutt vil hun overgi seg ved inngangen til finalen mot italienske Michela Battiston (15-13).

Mens Balzer fortsatt søker sin første verdenscupseier, har han nå tre pallplasseringer, etter andreplassen i Yangzhou, Kina i 2017 og tredjeplassen i Athen i mars i fjor.

Margaux Rifkiss ett trykk fra pallenEt pallplass som Margaux Rifkiss bommet på grunn av en berøring, beseiret 15-14 av Battiston i kvartfinalen, og endte på sjuende. For at hun kom tilbake til konkurransen etter å ha født sitt første barn, falt OL-toeren i Tokyo Cécilia Berder i andre runde mot den fremtidige vinneren, spanske Lucia Martin-Portugues (15-14).

Verdenstoer i Kairo (Egypt) i juli i fjorLes Bleues deltar i lagkonkurransen på søndag, mens single-arrangementet for menn finner sted på lørdag.