Home » Schelde GP: Norske Kristoff vinner

Schelde GP: Norske Kristoff vinner

by Edvard Munch

Norske Alexander Kristoff (Intermarché) vant på egenhånd den 110. utgaven av Scheldt GP onsdag i Schoten, nær Antwerpen.

Kristoff, som brøt ut av en gruppe utbrytere på de siste åtte kilometerne, var rundt tjue sekunder foran sine tidligere lagkamerater.

Nederlenderen Danny van Poppel tok andreplassen foran australske Sam Welsford på slutten av det eldste endagsløpet på 198 km i Flandern.

Den erfarne Kristoff (34), en tidligere vinner av Milan-Sanremo og Paris-Roubaix, vant Schelde GP for andre gang, syv år etter sin første suksess. Han fullførte kampanjen for Intermarché-teamet sitt, allerede fornøyd med seieren til eritreiske Biniam Girmay i Ghent-Wevelgem.

Løpet, under en regnfull himmel, avgjorde fra første time, etter starten gitt i Terneuzen (Nederland). Pelotonet ble delt inn i flere grupper, inkludert en av de femten rytterne som tok ledelsen.

«Det var fire ryttere fra Bora foran, det var ikke lett»sa Kristoff. «På enden av brosteinen sa jeg til meg selv at jeg måtte prøve, jeg var så sterk jeg kunne.»

Uten representanter ved roret (i motsetning til alle fire rytterne fra Bora, inkludert Irlands Sam Bennett), led Quick-Step-laget et knusende nederlag. Han klarte ikke å komme tilbake i ledergruppen og satte nederlandske Fabio Jakobsen gjennom et løp som vanligvis ender i en spurt.