Home » Schranz unngikk ikke Slavias nederlag i Champions League, en duell i Norge med flere slovakiske fordeler

by Henrik Ibsen

Ivan Schranz Kilde: Profimedia

BRATISLAVA – Slavia Praha-fotballspillere tapte i den første kampen i Champions League-sluttspillet mot OSC Lille med 0-2.

Ivan Schranz var i startelleve av gjestene, den slovakiske kantspilleren spilte til det 75. minutt.

Lille-spillerne tok ledelsen mot «maskene» fra begynnelsen. I første omgang hadde Jonathan David ennå ikke scoret to mål, men i det 52. minutt headet den kanadiske spissen nøyaktig til nærmeste stolpe og førte hjemmelaget i ledelsen.

I det 77. minutt scoret han det andre målet for det franske laget etter en individuell penetrering av Egon Zhegrova. Den tsjekkiske representanten kunne svare umiddelbart med en heading fra Mojmír Chytil, men VAR grep inn og målet ble til slutt nektet for offside. Slavia klarte ikke å redusere, så OSC tar en lovende tomålsledelse på vei inn i omkampen.

I påfølgende tirsdagskamper klarte hjemmelaget Dinamo Zagreb enkelt å slå FK Karabach 3:0 og FK Bodö/Glimt slo CZ Beograd kun 2:1. Den slovakiske forsvarsspilleren Michal Tomič så kampen fra hjemmelagets benk.

Kampen i Norge hadde også en annen slovakisk innflytelse, da den ble dømt av slovakiske dommere. Hoveddommeren var Ivan Kružliak, han ble assistert på linjen av Branislav Hancko og Ján Pozor, den fjerde dommeren var Peter Kráľovič.

Omkampen i sluttspillet er planlagt til onsdag 28. august, hvor den mer suksessrike kampen av de to kvalifiserer seg til hovedscenen i Champions League.