Home » Shapovalov utklasser leirebanestjernen Nadal for å gå videre til Italian Opens kvartfinale

Shapovalov utklasser leirebanestjernen Nadal for å gå videre til Italian Opens kvartfinale

by Edvard Munch

ROMA (AP) – Dennis Shapovalov overveldet Rafael Nadal på den spanske legendens favorittspillebane torsdag for å markere en stor dag for kanadiske tennisstjerner i den italienske åpne leirbaneturneringen.

ROMA (AP) – Dennis Shapovalov overveldet Rafael Nadal på den spanske legendens favorittspillebane torsdag for å markere en stor dag for kanadiske tennisstjerner i den italienske åpne leirbaneturneringen.

Shapovalov slo seg sammen med andre kanadiere Bianca Andreescu og Felix Auger-Aliassime i kvartfinalen med en 1-6, 7-5, 6-2 seier over Nadal for å avslutte torsdagens kamp i ATP Series og WTA1000-arrangementet.

Andreescu slo serbiske Petra Martić 6-4, 6-4 og Auger-Aliassime kantet amerikanske Marcos Giron 6-3, 6-2 tidligere på dagen.

Nadal lider av en fotskade og haltet mellom poengene mens kampen gikk.

«Det er definitivt vanskelig å se ham kjempe der på slutten,» sa Shapovalov. «Jeg vil aldri se det, spesielt med en stor legende som Rafa. … Han bringer mye til sporten vår. Jeg håper han er i form og klar til å gå til Roland-Garros.»

Likevel dominerte Nadal det første settet, og vant 74 % av servicepoengene og 64 % av totalt poeng. Til tross for å ha avfyrt fire ess i settet, slet Shapovalov på serven og vant bare 44 % av servicepoengene. De knuste ham to ganger ved fem anledninger.

Shapovalov kom seg kraftig for å starte det andre settet og tok til slutt en 4-1 ledelse. Men Nadal slo tilbake og overlevde en pausesjanse for å holde og utligne settet til 4-4.

Men Shapovalov holdt serven for resten av settet og knuste Nadal i den 12. kampens tie break for å tvinge en avgjørelse.

Etter at spillerne byttet pauser for å åpne det tredje settet, tok Shapovalov saken i egne hender og vant kampen med sin tredje pause i settet.

Shapovalov avsluttet kampen med 13 ess mot Nadals to og utmerket seg også på nettet. Kanadieren vant 74 % av nettopoengene (14 av 19) sammenlignet med Nadals 50 % (tre av seks).

«Jeg skadet foten min igjen med mye smerte,» sa Nadal. «Jeg er en spiller som lever med en skade. Det er ikke nytt, det er noe som finnes, dessverre. Hverdagen er vanskelig. Flere dager kan jeg ikke lenger trene med ham på riktig måte. »

Nadal, den tredje seedet i Roma, kom inn i turneringen med karrierebeste 466-44 på leire.

Shapovalov møter femteseedet Casper Ruud fra Norge i kvartfinalen fredag. Han har nå 2-4 i karrieren mot Nadal, og den andre seieren kommer i spillernes første møte på Rogers Cup 2017 i Toronto.

Tidligere slo Andreescu Martić tre ganger fra fire sjanser og reddet seks av de syv pausepunktene han møtte for å nå sin første kvartfinale i en Series 1000 leirbaneturnering.

Andreescus neste seed er Iga Swiatek, den forsvarende mesteren i Roma som prøver å vinne sin femte strake turnering.

Auger-Aliassime skjøt 11 ess og vant 84 % av førsteservepoengene og 79 % av nettopoengene i en komfortabel seier over den heldige taperen Giron.

Den åttende seedet fra Montreal møter verdens nummer én Novak Djokovic i kvartfinalen. Djokovic slo sveitseren Stan Wawrinka 6-2, 6-2 torsdag.

– Med Associated Press-arkiver.

Denne rapporten fra The Canadian Press ble først publisert 12. mai 2022.

kanadisk presse

You may also like

Leave a Comment