Home » Skater Schouten fortsetter å vinne, også på 5000 meter i Stavanger

Skater Schouten fortsetter å vinne, også på 5000 meter i Stavanger

by Russell Crowe

Schouten, nåværende verdensmester på lengste distansen, gjorde et sterkt løp og hadde en akselerasjon i beina på siste runde. På 6.52.83 skrenset den nederlandske favoritten også banen til Claudia Pechstein fra bøkene. «Når det gjelder sykling, vil du si: Merckxian,» kommenterte Herbert Dijkstra.

Schouten møtte kanadiske Isabelle Weidemann. Nederlenderen tok snart ledelsen, men fordi Weidemann holdt seg nære, kunne han fra tid til annen utnytte henne ved å kaste seg bak henne i krysset. Weidemann erobret sølvet, på passende avstand (mer enn to sekunder) fra Schouten.

«Irene, vær stolt»

I det senere stadiet ble Norges Ragne Wiklund lenge under Schoutens tid, men verdensmesteren kollapset i sluttfasen foran sitt eget publikum på 1500 meter. Til slutt manglet han 3,63 sekunder på gull. Den 21 år gamle nordmannen tok bronse med personlig rekord.

For en uke siden beskrev Schouten sine to verdenscupseire som «ikke så viktige». Denne sesongen handler om OL. Og i forkant av det: OL-kvalifiseringsturneringen.

Etter seieren på Stavanger kom Schouten seg litt etter det. «Det er det fortsatt, men jeg må nyte det mer. Når jeg tenker på dette om noen år, er det spesielt at jeg har vunnet flere verdenscuper på rad. Jeg sa til meg selv: Irene, vær stolt. Det går veldig bra.»

Sjekk ut intervjuet med Irene Schouten nedenfor.

You may also like