Home » Skjermprodusenter kan lyve for oss, og ingen gjør noe med det

Skjermprodusenter kan lyve for oss, og ingen gjør noe med det

by Henrik Ibsen

Har du en ny HDMI 2.1-skjerm? Det viser seg at det faktisk kan være en HDMI 2.0-kontakt, og ingen gjør noe med det.

HDMI Licensing Manager, organisasjonen som driver med HDMI-standarden, bekreftet at produsenter kan annonsere og selge skjermer som HDMI 2.1-modeller, selv om de har en HDMI 2.0-kontakt. Det er nok for produsenten å spesifisere hvilke funksjoner eller teknikker en bestemt modell ikke støtter. Jeg forstår deg ikke? Ikke jeg heller.

HDMI 2.1 eller HDMI 2.0

Du kjøper en skjerm med en HDMI 2.1-kontakt, så forvent at den har en HDMI 2.1-kontakt, ikke sant? Poenget er at produsenten lovlig kan lure deg, eller i det minste ifølge HDMI-lisensbehandleren.. Organisasjonen mener at 2.0-standarden som sådan har sluttet å eksistere og har blitt en del av HDMI 2.1.

Se på: Windows 11 har et problem. SSD-hindringer

Derfor kan produsenter selge kabler eller skjermer som HDMI 2.1, selv om de ikke er det. Alt de trenger å gjøre er å gi en liste over tilgjengelige funksjoner, samtidig som de fremhever hvilke standarder en bestemt modell ikke støtter. Det hevder også organisasjonen HDMI 2.1-funksjoner som FRL, VRR, ALLM eller enda høyere båndbredde er helt valgfrie.

Derfor, i nær fremtid, kan kjøp av en skjerm kreve nøye analyse. Selv om spesifikasjonen vil inkludere informasjon om HDMI 2.1-kontakten, vil mangelen på FRL, VRR eller ALLM gjøre den teknisk HDMI 2.0. Det er litt som produsenten påstår at den bærbare datamaskinen har en USB 3.2 Gen2-kontakt, men med USB 2.0-båndbredde. Eller en 4K-TV med Full HD-oppløsning. Absurd? Absolutt, men det vil det tilsynelatende, og vi må akseptere det.

HDMI 2.1 vs. HDMI 2.0

Den første skjermen med et slikt problem er Xiaomis siste 240Hz-modell for det kinesiske markedet. I den er det informasjon om HDMI 2.1 i spesifikasjonen, men med forbehold om at den ikke støtter FRL, så det kreves samtidig ikke høyere båndbredde for å støtte høyere oppdateringsfrekvens ved oppløsning. Kort fortalt er det bare HDMI 2.0 beskrevet som HDMI 2.1 uten HDMI 2.1-funksjon.

Se på: Sony gjør alt mulig. Det kan være PlayStation 5 Pro
Se på: PlayStation 5 eller Xbox? Spillerne svarte og du slipper stolen.

Bildekilde: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Tekstkilde: VideoCardz

You may also like

Leave a Comment