Home » Slovenia rykket ned først, Tyskland kommer tilbake

Slovenia rykket ned først, Tyskland kommer tilbake

by Edvard Munch

Jonas Muller og Tyskland tok seire etter tre tap. De gikk forbi Danmark for fjerdeplassen.

Foto: KEYSTONE/AP/Pavel Golovkin

Nyopprykket vil Slovenia kun ha gjort en kort opptreden i verdensgruppen. Slovenerne rykker ned til divisjon 1A.

Slovenerne klarte heller ikke å hente poeng i sin sjette og nest siste verdensmesterskapskamp i Riga. De tapte 1-0 mot Slovakia. Så selv om de slo Kasakhstan på mandag, ville de ikke klare å nå firepoengene.

Med denne minimale suksessen, som reflekterer dårlig deres dominans, har slovakene fortsatt en sjanse til å kvalifisere seg til kvartfinalen. De må først slå Norge i sitt siste gruppespill på tirsdag og håper at Sveits dominerer Latvia foran hjemmepublikummet på kvelden.

Tyskland reiser seg

I gruppe A i Tammerfors tok også Tyskland et steg mot kvartfinalen. Laget ledet av Harold Kreis, mester med Zürich Lions og Lugano, hadde levd et helt motsatt program til Sveits med de tre sterkeste rivalene ved starten av turneringen. Beseiret tre ganger samlet tyskerne seg mot de lavere rangerte nasjonene. Etter søndagens 7-2-seier mot Ungarn havner de på fjerdeplass med ett poengs ledelse over Danmark, som imidlertid har en kamp mindre. Men skandinavene har ennå ikke møtt tungvektere fra Sverige og Finland.

Den nyopprykkede andrespilleren, Ungarn, spiller en skikkelig bom denne mandagen mot nedrykket mot Østerrike i hendene på de sveitsiske trenerne Roger Bader og Arno del Curto. Taperen blir med i divisjon 1A.

/ATS

You may also like