Home » Spania fortsetter mot Norge og kvalifiserer seg

Spania fortsetter mot Norge og kvalifiserer seg

by Edvard Munch

Spanjolene, som tar ledelsen i gruppe A foran Skottland, kvalifiserte seg også takket være dette resultatet, er nå sikret en plass blant de to beste takket være denne fjerde seieren på rad.

Norge, tredje, fem poeng fra ledelsen, ligger bak og må få et positivt resultat mot Skottland i sin siste kamp for å prøve å kvalifisere seg til sluttspillet, mens de venter på at Serbia skal kvalifisere seg fra gruppe G.

Som et symbol er det det unge Barça-vidunderbarnet Gavi, 19 år gammel, ansiktet til fornyelsen av La Roja, som tilbød laget sitt de tre poengene synonymt med klassifisering. Det er allerede hans femte mål på 25 landskamper.

Midtbanespilleren åpnet scoringen i det 48. minutt fra venstre etter en feil fra det norske forsvaret, gruppert på egen banehalvdel gjennom hele kampen.

Haaland kneblet

Angrepsforsvaret startet fra begynnelsen, da Spania i første omgang (3-0) fratok Erling Haaland og lagkameratene ballen.

Spansk kaptein Álvaro Morata, i brann i starten av sesongen, tenkte på å åpne scoringen etter å ha mottatt et avvist innlegg fra Strandberg som var på vei mot mål (20.), men målet hans ble avvist for offside.

Haaland ble kvalt av det spanske forsvaret og måtte vente til slutten av første omgang for å se farlig ut, men han fant Aymeric Laporte (42, 45) på vei.

Manchester City-spissen, toppscorer i Premier League forrige sesong (36) og forfatter av 27 mål på sine første 27 kamper, to av dem mot Kypros torsdag (4-0), var perfekt inneholdt og kunne ikke spille kampen. helt.

«Fra forsvar til angrep var vi veldig kompakte, vi lot så vidt (Haland) motta en enkelt ball komfortabelt,» roste Real Madrid-forsvareren Dani Carvajal på spansk offentlig TV.

«De (nordmennene) skapte knapt noen muligheter. Vi kommer hjem glade for å ha fått billetten vår til Euro Cup, la han til.

Som mot Skottland torsdag (2-0), var Spania tålmodig og ble belønnet da han kom tilbake fra garderoben med et plassert angrep avsluttet av Gavi (48.).

Nykommeren Antonio Nusa, 18, ga skandinavene litt fart, men forsøkene hans ble snappet opp av Unai Simón (65., 97.).

I et av utbruddene til Brugge-vidunderbarnet løp Haaland også inn i den årvåkne baskiske keeperen (84.).

Spania, kronet i 2008 og 2012 og semifinalist i 2021, validerer dermed sin billett til Tyskland (fra 14. juni til 14. juli), hvor de vil forsøke å bekrefte sin retur til den internasjonale fronten, etter seieren i Nations League. i juni.

I gruppe D validerte Tyrkia også sin billett til Euro Cup ved å slå Latvia (4-0).