Home » Sport Kort: Belgiske fotballspillere smittet av koronavirus etter internasjonale kamper | Sport

Sport Kort: Belgiske fotballspillere smittet av koronavirus etter internasjonale kamper | Sport

by Russell Crowe

Hold deg oppdatert med alle sportsnyhetene. Vi har laget spesielle nyhetssider for fotball, tennis, skøyter, motorsport, sykling og dart på nettsiden vår som fremhever de viktigste temaene i disse idrettene. I denne delen av Sport Kort diskuteres hovedsakelig de andre meldingene.

Muguruza ny nummer 3 på verdensrankingen

15:05: Den spanske tennisspilleren Garbiñe Muguruza har klatret to plasser på verdensrankingen takket være sin sammenlagtseier i WTA-finalen. Hun er nå den nye nr. 3 bak Ashleigh Barty fra Australia og Aryna Sabalenka fra Hviterussland.

Muguruza (28) vant finalen i årssluttturneringen i den meksikanske byen Guadalajara mot estiske Anett Kontaveit, som rykket opp en plass til sjuende.

Muguruza, en to ganger grand slam-vinner, nådde allerede førsteplassen på verdensrankingen i 2017.

Arantxa Rus er den høyest rangerte nederlandske tennisspilleren i posisjon 63.

Håndballlandskamp Freriks går glipp av VM-treningspraksis på grunn av krone

14:59: Håndballspiller Merel Freriks vil ikke delta i øvelsen til det nederlandske laget i Norge. Spilleren i sirkelen er infisert av koronaviruset og er i karantene. Nikita van der Vliet tar plass i utvelgelsen av midlertidig landstrener Monique Tijsterman.

Den oransje troppen skal spille om Intersport Cup fra 25.-28. november. Turneringen er den siste forberedelsen til verdenscupen i Spania, som starter 1. desember. Det nederlandske landslaget skal forsvare verdenstittelen som ble vunnet av landslaget i Japan i 2019.

Freriks var en av spillerne på sommerens OL-lag, som strandet i kvartfinalen i Tokyo. Han spiller for Borussia Dortmund og har vært i karantene i Tyskland en stund.

«Jeg føler meg allerede mye bedre, så jeg håper jeg kan gå til verdensmesterskapet. Med ressursene jeg har prøver jeg å holde meg i form, sier Freriks til RTV Drenthe.

I Norge skal Tijstermans lag møte hjemlandet (25. november kl. 18.15), Russland (27. november kl. 14.30) og Sør-Korea (28. november kl. 13.30).

Belgiske fotballspillere smittet av koronavirus etter landskamper

14:58: Etter Kevin De Bruyne testet også Thorgan Hazard og Koen Casteels positivt for koronaviruset. De tre belgiske fotballspillerne turnerte nylig med landslaget. De Bruyne testet positivt i slutten av forrige uke, Hazard og Casteels ble lagt til mandag.

Hazard, bror til Real Madrid-spilleren Eden Hazard, går glipp av duellen mellom sin tyske klubb Borussia Dortmund og Sporting Portugal i Champions League på onsdag. Disse lagene konkurrerer i gruppe C om andreplassen bak Ajax, som allerede er sikre på en knockoutplass med 12 poeng på fire kamper.

Casteels kommer ikke til VfL Wolfsburg tirsdag i bortekampen mot Sevilla. Den 29 år gamle målvakten lå under sperregrensen på landslaget forrige uke i den siste VM-kampen mot Wales (1-1). Casteels erstattet deretter den fraværende Thibaut Courtois.

«Red Devils» kvalifiserte seg som gruppevinnere for neste års verdensmesterskap i Qatar. Koronaviruset ser imidlertid ut til å ha eksistert på det belgiske landslaget. Fredag ​​kunngjorde Manchester City allerede at De Bruyne testet positivt. Hazard og Casteels gikk i karantene mandag.

I Wolfsburg var spiss Wout Weghorst allerede infisert med koronaviruset forrige måned. Den oransje landslagsspilleren gikk derfor glipp av flere kamper for sin tyske klubb.

Southgate forlenger kontrakten som England-trener

13.39 timer: Gareth Southgate har forlenget kontrakten som England-trener til slutten av 2024. Southgate (51) har vært trener for det nasjonale fotballaget i fem år. Under hans ledelse kom England til finalen i EM i fjor sommer, der Italia ble for sterke på Wembley på straffe.

Southgate etterfulgte Sam Allardyce som hovedtrener i 2016. Allardyce dro etter bare én kamp på benken, på grunn av sin rolle i en korrupsjonsskandale. Anført av tidligere internasjonale Southgate, som selv spilte 57 landskamper, nådde «Three Lions» semifinalen i verdensmesterskapet i 2018. De tapte i ekstraomganger mot Kroatia (1-2) og måtte kjempe om tredjeplassen. taper for Belgia (0-2).

England sikret seg deltakelse i verdenscupen sent neste år i Qatar forrige uke. Southgates lag gjorde nettopp det ved å slå San Marino hele 10-0.

I tillegg til Southgate forlenget også assistent Steve Holland kontrakten med det engelske forbundet til slutten av 2024, året for neste EM. «Jeg er veldig glad for at vi kan fortsette å tjene lenger,» sa Southgate. «Det er fortsatt en utrolig ære å lede dette laget. Vi har store muligheter foran oss. Vi er veldig nysgjerrige på å se hva dette laget kan oppnå i fremtiden.

Juventus to måneder uten forsvarsspiller Danilo

13.39 timer: Den italienske fotballklubben Juventus må klare seg uten forsvarsspiller Danilo i to måneder. Den brasilianske landslagsspilleren ble skadet lørdag under konkurransekampen som ble vunnet mot Lazio (0-2). Den medisinske undersøkelsen avslørte at Danilo fikk skade på hamstringen på venstre ben.

Ifølge Juventus vil den 30 år gamle forsvarsspilleren være ute av spillet i rundt åtte uker. Danilo er fast inventar i trener Massimiliano Allegris lag. Brasilianeren, som tidligere har spilt for FC Porto, Real Madrid og Manchester City, savner blant annet utfallet av Champions League-gruppespillet. Juventus har allerede sikkerhet for en plass i knockout-fasen med 12 poeng på fire kamper. Den italienske internasjonale klubben Orange Matthijs de Ligt spiller denne tirsdagen i London mot Chelsea, som inntar andreplassen i gruppen med 9 poeng.

Den franske sportsministeren vil ha sanksjoner etter fanvold

13.38 timer: Den franske sportsministeren Roxana Maracineanu vil ha tøffe sanksjoner mot fanvold på fotballstadioner. Maracineanu så ham gå feil for femtende gang denne sesongen søndag kveld, nå i kampen mellom Olympique de Lyon og Olympique de Marseille. «Uakseptabelt,» sa ministeren. – Vi trenger sanksjoner. Alle parter involvert i fotball bør tenke selv.

Marseilles Dimitri Payet fikk en flaske vann kastet på hodet tidlig i kampen da han ville ta en corner. Kort tid etter hendelsen ble begge lag sendt til garderoben. Payet forlot banen med is på hodet. «Jeg tenker først og fremst på spilleren som er involvert. Payet har min fulle støtte, sa ministeren. – Vi kan ikke tillate at spillere blir angrepet på denne måten. Slike handlinger må som et minimum føre til automatisk suspensjon av kamper.»

Det skjedde også i Lyon, selv om det først så ut til at kampen skulle ta slutt. Lyons spillere, trener Peter Bosz sitt lag, returnerte til banen etter en lang forsinkelse for en oppvarming. Marseille-spillerne nektet imidlertid å fortsette.

De involverte ministrene vil holde samtaler med organiseringen av den franske fotballkonkurransen på tirsdag. Som i Nederland har Frankrike også hatt en rekke opptøyer på og rundt stadioner denne sesongen.

Kina og USA tar et nytt skritt i «pingpong-diplomati»

12:34 Kina og USA tar et nytt steg innen bordtennis ved å sende to mixed-par sammen til VM. Kinesiske Lin Gaoyuan skal duo med amerikanske Lily Zhang. Amerikanske Kanak Jha vil spille sammen med kinesiske Wang Manyu, rapporterte det internasjonale ITTF-forbundet. VM starter tirsdag.

Med disse «historiske» mixed-doublene feirer begge land 50-årsjubileet for det såkalte «pingpong-diplomatiet». Da en amerikansk bordtennisspiller ved et uhell satte seg på den kinesiske lagbussen under verdensmesterskapet i 1971 og ble varmt mottatt av den kinesiske toppspilleren Zhuang Zedong, ble det forsidenyheter og møtet forsterket det kalde politiske forholdet mellom de to landene. Møtet banet til slutt vei for USAs president Richard Nixons besøk i Kina i 1972.

Van der Haar hopper over verdensmesterskapet i sykkelcross i Besançon

11:14 Europeisk mester i cyclocross, Lars van der Haar, mister neste søndag den åttende kryssingen av verdenscupen. Nederlenderen, som er tredje på plass, hopper over senteret i franske Besançon.

Landstrener Gerben de Knegt sender seks mann til elitekonkurransen. Det er Ryan Kamp, Corné van Kessel, Pim Ronhaar, Gosse van der Meer, Stan Godrie og Mees Hendrikx.

Belgiske Eli Iserbyt vant det sjuende rennet i verdenscuppen i Koksijde søndag og er leder på tribunen. Verdensmester Mathieu van der Poel kommer ikke tilbake på banen før i desember.

Med kvinner kan De Knegt ringe alle først bortsett fra Marianne Vos. Verdensmester Lucinda Brand leder damelaget som leder på verdenscuprankingen. Annemarie Worst er der også. Hun var sterkest i Koksijde søndag. På det korset ble de første ni plassene okkupert av nederlandske kvinner.

Triatlet Blummenfelt debuterer med verdensrekord i Ironman

10:37 Triatlet Kristian Blummenfelt har debutert i Ironman, den lengste distansen i triatlon, med verdensrekord. Den 27 år gamle nordmannen oppnådde en tid på 7 timer, 21 minutter og 12 sekunder på 3,8 km svømming, 180 km på sykkel og 41 195 km løping i Cozumel, Mexico. Det tok mer enn seks minutter fra forrige rekord, holdt av tyskeren Jan Frodeno (7.27.53).

Blummenfelt har et spesielt vellykket år. Han har allerede blitt kronet til olympisk mester i Tokyo og vant nylig den olympiske distanse-verdenstittelen i Edmonton, Canada. I Comuzel var han mer enn femten minutter foran nummer 2, sveitsiske Reudi Wild (7:36.35).

Tennisspillere vender tilbake til Adelaide i forkant av Australian Open

08:03 Spillerne vil returnere til Adelaide neste år i oppkjøringen til Australian Open. Den sør-australske byen vil arrangere to turneringer for menn og kvinner i begynnelsen av januar. I år ble alle forberedelsesturneringene holdt i Melbourne på grunn av kronebegrensninger.

Spillerne ble værende i flere uker i en «boble» i Melbourne, hvor flere ATP- og WTA-turneringer ble spilt før Australian Open. ATP Cup-landsturneringen ble også holdt i Melbourne. I årene før det, i oppkjøringen til Australian Open, dro tennisspillere alltid til blant annet Auckland og Adelaide.

Både ATP Tour og WTA Tour planene inkluderer to turneringer i Adelaide mellom 2.-15. januar 2022. Spillerne drar deretter til Melbourne for sesongens første Grand Slam-turnering.

Napoli har mistet toppscorer Osimhen i flere uker på grunn av beinbrudd

07:38 timer Den italienske fotballklubben Napoli må klare seg uten Victor Osimhen de neste ukene. Den nigerianske spiss, Napolis toppscorer i Serie A med fem mål, pådro seg flere brudd i ansiktet i headerkampen tapt for Internazionale (3-2). Osimhen måtte overnatte på sykehuset i Milano og skal opereres denne uken.

Spissen måtte byttes ut kort tid etter pause, etter et sammenstøt med den slovakiske forsvarsspilleren Milan Skriniar fra Inter under en hodeduell. En betydelig hevelse dukket umiddelbart opp ved siden av Osimhens venstre øye.

På sykehuset fant legene brudd i øyehulen og kinnbenet. Til tross for det første ligatapet denne sesongen, forble trener Luciano Spallettis lag på toppen av rangeringen. Napoli har like mange poeng som AC Milan etter tretten kamper. Inter fortsetter med 4 poeng.

Napoli-klubben møter Russland uten Osimhen i Europa League mot Spartak Moskva onsdag. Den 22 år gamle nigerianeren scoret fire mål på de tre første kampene i gruppespillet.

You may also like