Home » Sport Kort: Ingen OL for det nederlandske curlinglaget | Sport

Sport Kort: Ingen OL for det nederlandske curlinglaget | Sport

by Russell Crowe

Hold deg oppdatert med alle sportsnyhetene. Vi har laget spesielle nyhetssider på nettsiden vår for fotball, tennis, skøyter, motorsport, sykling og dart, som fremhever de viktigste emnene for disse idrettene. I denne delen av Sport Kort diskuteres hovedsakelig de andre meldingene.

Ingen OL for det nederlandske curlinglaget

12:41: Nederlandske curlinger vil ikke være med i Beijing-OL tidlig neste år. Curlerne tapte også sin nest siste gruppekamp i OL-kvalifiseringsturneringen i Leeuwarden, mot favoritten Norge: 5-8. Derfor kvalifiserte nordmennene seg ubeseiret til vinterlekene.

Oranges lag vant kun to kamper i turneringen i Elfstedenhal, mot Tyskland (6-5 etter ekstraomganger) og Tsjekkia (7-4). De andre fem kampene gikk tapt. Curlinglaget vil stenge OKT torsdag kveld mot Sør-Korea, som også ble eliminert.

Norge vant alle åtte kampene i Leeuwarden og er derfor i Beijing i februar. OKT nummer 2, 3 og 4 skal konkurrere i sluttspillet for de to siste omgangene fredag ​​og lørdag.

Etter forrige måneds skuffende Eurocup på Lillehammer, hvor den oransje troppen rykket ned fra A-divisjonen, håpet landstrener Shari Leibbrandts lag å overraske i eget land. Med Wouter Gösgens som en utelatelse var OKT imidlertid skuffende for curlere.

Cyclocross-ryttere til Frankrike for EM i 2023

12.28 timer: European Cyclo-Cross Championships 2023 vil bli arrangert i den franske kommunen Pontchâteau. Direktivet fra det europeiske sykkelforbundet UEC har tildelt EM til denne plassen. Banesyklister skal konkurrere om europeiske titler i 2023 i den sveitsiske byen Grenchen.

De to siste utgavene av European Cyclo-Cross Championship har vært på nederlandsk jord. Forrige måned på VAM Mountain i Wijster tok Lucinda Brand og Lars van der Haar europeiske titler blant eliten. Ryan Kamp og Shirin van Anrooij vant i U23.

Neste år, i november, skal EM-trøyene konkurreres i og rundt Citadel of Namur i Belgia. Pontchâteau skal arrangere EM i 2023, som i 2005 og 2016. Belgiske Toon Aerts vant tittelen der sist, foran Mathieu van der Poel og Wout van Aert.

Sharon van Rouwendaal avslutter verdenscuppen med bronse i Abu Dhabi

12.04: Svømmeren Sharon van Rouwendaal vant bronse i verdenscupfinalen i Abu Dhabi. Den 28 år gamle nederlenderen ble nummer tre etter 10 kilometer over åpent hav, bak Tysklands Leonie Beck (gull) og olympisk mester Ana Marcela Cunha fra Brasil (sølv). Van Rouwendaal banket 5 sekunder etter vinneren.

«Jeg er veldig fornøyd med måten jeg svømte på», skriver Van Rouwendaal på Instagram. «Jeg hadde ikke forventet dette resultatet, fordi jeg har hatt noen nakkeproblemer de siste dagene.» Van Rouwendaal svømte til sølv på 10 km ved OL i Tokyo i fjor sommer. Bare Cunha var for sterk for Rio 2016 olympiske mester.

Finalen i Open Water World Cup arrangeres samtidig med kortbane-VM i Abu Dhabi. I herreløpet vant også den tyske olympiske mesteren Florian Wellbrock. Marcel Schouten ble nummer femtende etter et halvt minutt. Ferry Weertman, den olympiske mesteren fra Rio, avsluttet nylig karrieren.

Ingen NK cyclocross igjen på Zaltbommel, KNWU ser etter et alternativ

10.55: Zaltbommel har returnert organiseringen av de nederlandske mesterskapene i cyclo-cross til KNWU sykkelforbund. Gelderland kommune skulle arrangere de nederlandske nasjonale mesterskapene 8. og 9. januar 2022, men på grunn av de utvidede kronemålene er ingen tilskuere tillatt langs banen. Derfor har organisasjonen besluttet å avlyse arrangementet.

KNWU vil søke etter en annen vert på et alternativt sted. I begynnelsen av dette året kunne ikke NK i Zaltbommel fortsette på grunn av kronens svingninger. Da var det ikke noe alternativ.

– Vi kan og må ikke lukke øynene for den nåværende situasjonen angående koronaviruset og gjeldende tiltak, sier lederen av organisasjonskomiteen, Robert Schimmer. «For innenfor disse begrensningene er et NK slik vi ser det for oss, det vil si med publikum og sponsorene, dessverre verken tillatt eller mulig. Vi ønsker å bevisst organisere et fullverdig nederlandsk mesterskap. Og fra vårt synspunkt er det ikke mulig uten en stor tilstedeværelse av sykkelfans og sponsorer og atmosfæren og atmosfæren som følger med det.»

Etter to mislykkede forsøk, kan KNWUs Zaltbommel prøve å organisere NK cyclocross igjen i 2023.

NBA-mester Milwaukee Bucks kan også vinne uten Antetokounmpo

8.17: Milwaukee Bucks basketballspillere kan også vinne uten sin stjerne Giannis Antetokounmpo. Den 27 år gamle grekeren er i karantene fordi han kan ha blitt smittet av koronaviruset. Uten Antetokounmpo var NBA-mesteren for sterk for Indiana Pacers: 114-99.

Jrue Holiday tok på seg rollen som Antetokounmpo. Holiday scoret 26 poeng og ga 14 assist. Bucks er nummer to i øst med 19 seire til 11 tap, bak Brooklyn Nets (20-8).

Los Angeles Lakers vant 107-104 etter overtid på Dallas Mavericks. LeBron James (24 poeng), Russell Westbrook (23) og Anthony Davis (20) sørget for mye av produksjonen, men «rookie» Austin Reaves var kjendismannen. Den 23 år gamle amerikaneren avgjorde kampen ved å score en trippel med mindre enn 1 sekund igjen å spille.

Noe lignende skjedde i kampen mellom New Orleans Pelicans og Oklahoma City Thunder, nummer 14 og 15 i vest. Shai Gilgeous-Alexander utlignet Oklahoma City med 1,4 sekunder igjen på en trippel (110-110). Pelicans fikk lov til å gjenoppta spillet og Devonte «Graham bestemte seg for å gjøre et desperat forsøk fra egen halvdel. Hans 18+ yards skudd fløy over brettet gjennom kurven, noe som betyr at New Orleans-laget vant kampen 113-110.

Skade hindrer Karolina Pliskova i å delta i Australian Open

07:07: Karolina Pliskova fra Tsjekkia har trukket seg fra Australian Open. Verdens nr. 4 pådro seg en høyrehåndsskade under trening denne uken. «Jeg kan ikke spille i Adelaide, Sydney og Australian Open på grunn av det,» sa Pliskova.

Den 29 år gamle tsjekkeren, en tidligere nummer 1 i verden, ble tatt i tredje runde av Australian Open i år. Pliskova hadde sin beste prestasjon i Melbourne i 2019, da hun nådde semifinalen.

Tsjekkeren var i Wimbledon-finalen i år. Pliskova tapte mot Ashleigh Barty, den australske nr. 1 i verden. Vinneren av seksten WTA-titler tok ikke en eneste seier i turneringen i år. Han var imidlertid tre ganger i en finale.

Det var tidligere kjent at blant andre Grand Slam-vinnerne Serena Williams, Bianca Andreescu og Roger Federer ikke kommer til Australian Open. Den første Grand Slam-turneringen i 2022 begynner 17. januar. Kun tennisspillere som er vaksinert mot koronaviruset kan delta i Melbourne.

You may also like

Leave a Comment