Home » Sport Kort: Olympisk skimester kan gå glipp av vinterleker etter infeksjon | Sport

Sport Kort: Olympisk skimester kan gå glipp av vinterleker etter infeksjon | Sport

by Edvard Munch

Hold deg oppdatert med alle sportsnyhetene. Vi har satt opp spesialsider på nettsiden vår for nyheter om fotball, tennis, skøyter, motorsport, sykling og dart, som fremhever de viktigste sakene innen disse idrettene. I denne delen av Sport Kort diskuteres hovedsakelig de andre meldingene.

Andreas Wellinger kan gå glipp av vinterlekene etter smitte

21:31 Det er tvilsomt om skihopperen Andreas Wellinger vil være i stand til å stille under vinterlekene i Beijing neste måned. Den to ganger olympiske mesteren fra Tyskland er smittet av koronaviruset. Den 26 år gamle atleten vant gull ved de forrige lekene i Pyeongchang og fire år tidligere i Sotsji.

«Dette er ekstremt ille,» sa Wellinger. «Jeg hadde kommet meg etter en kneskade jeg hadde pådratt meg tidligere denne måneden. Og nå plutselig dette. Det betyr at jeg ikke kan delta i en konkurranse neste helg eller trene. Vent å se om jeg tester negativt i tide. Jeg føler meg bra og jeg vil begynne igjen så fort som mulig.»

Vinterlekene begynner 4. februar i Kina.

Giris første seier over Tata Steel Chess taper Van Foreest igjen

19:25 Anish Giri får sin første seier over Tata Steel Chess. Den nederlandske nummer 7 i verden klarte å slå den amerikanske nummer 4 i verden Fabiano Caruana i sjette runde med de svarte brikkene. Han rykket opp til delt sjetteplass på stillingen.

Jorden van Foreest led sitt tredje nederlag og det andre på rad. Russiske Sergej Karjakin beseiret den forsvarende mesteren med White. I den femte runden ble også Aserbajdsjans Sjakhrijar Mamedjarov for sterk for 22 år gamle Groninger, som nå ligger på niende plass med 2,5 poeng.

Nordmannen Magnus Carlsen slo ungareren Richard Rapport og tok ledelsen i den internasjonale sjakkturneringen i Wijk aan Zee med 4 poeng på 6 partier. Den regjerende verdensmesteren og syv ganger Tata Steel Chess-vinneren vant tidligere turneringen i hendene på Giri.

Carlsen deler ledelsen med Indias Santosh Gujrathi Vidit og Mamedjarov, som ga uavgjort i sjette runde.

Det belgiske fotballforbundet gjør keepertrener inaktiv

19:11 Erwin Lemmens jobber for tiden ikke som keepertrener for det belgiske fotballaget. Paraplyforeningen har suspendert den. Han er mistenkt for bedrageri, slik det fremkom i en omfattende etterforskning kalt Clean Hands. Den 45 år gamle tidligere målvakten er en av 56 personer som påtalemyndigheten ønsker å stille for retten.

For Lemmens vedkommende kan signering av en tidligere kontrakt ha innebar skatteunndragelse.

Med Iñaki Bergara har Belgia fortsatt en keepertrener. Landstrener Roberto Martínez har valgt å jobbe med to keepertrenere siden han ble ansatt.

Luitens falske start i den første DP World Tour-turneringen

16:38: Joost Luiten har hatt en skuffende start på året. Den nederlandske proffen bommet på kuttet i den første DP World Tour-turneringen i Abu Dhabi.

Luiten scoret 72 på Yas Links i andre runde, og den poengsummen var ikke så verst, men den veide ikke opp for hans dramatiske første runde 79 (+7) på torsdag. Han endte som nummer 107 og holdt seg langt fra den øverste halvdelen av rangeringen. Wil Besseling gjorde det ikke mye bedre. Han trengte 77 skudd i andre runde og ble nummer 85 på +5. Nord-nederlenderen er også eliminert.

Daan Huizing kan slå ut for tredje runde på lørdag. Selv om han underpresterte med en andre runde 76 skudd, betydde hans sterke første runde torsdag med 71 skudd at hans totale poengsum på +3 var bra for en felles 60. plass, og det var nok til å tillate ham å fortsette turneringen.

Abu Dhabi-turneringen er en av hovedturneringene på DP World Tour, tidligere European Tour. Premiepengene er 8 millioner dollar (7 millioner euro). Skotten Scott Jamieson leder etter andre runde med en score på 7 under par.

Skiløper Kilde første norske Hahnenkamm-vinner siden 2015

15:52: Aleksander Aamodt Kilde var den første norske vinneren av den berømte Hahnenkamm-nedkjøringen siden 2015. Med sin seier rykket han til topps i sammenlagt.

– Det er helt utrolig. Jeg skjønner ikke i det hele tatt hvor rask han er i Kitzbühel. Det har jeg aldri opplevd, sa Kilde, som var 0,42 foran franske Johan Clarey. Det var hans sjette seier for sesongen og tolvte sammenlagt. For syv år siden var Kjetil Jansrud den siste norske vinneren på Hahnenkamm.

På grunn av gjeldende koronatiltak var kun tusen tilskuere velkommen. En annen nedgang er planlagt søndag.

Fakkelspill på grunn av korona redusert til tre dager

13:01: Fakkelstafetten frem mot OL varer i bare tre dager. Organisasjonen har valgt dette på grunn av bekymring for koronaviruset. «Sikkerhet kommer alltid først», sa Xu Zhijun, visepresident for organisasjonskomiteen, til det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Olympic Flame Tour vil starte 2. februar, to dager før åpningsseremonien, og vil gå gjennom de tre viktigste sportsarenaene under de olympiske leker. Rundt 1200 mennesker, kjent for sine bidrag til sport eller samfunn, vil delta i paraden.

Kina har en streng koronaviruspolitikk, som pålegger strenge sperringer for å kontrollere potensielle utbrudd. Idrettsutøvere og andre som deltar på lekene vil bo i en såkalt «superboble» i Beijing.

Hugo Lloris (35) fornyer kontrakten med Tottenham Hotspur

Hugo Lloris er fortsatt trofast mot Tottenham Hotspur. Den 35 år gamle franske målvakten forlenger kontrakten sin med fotballklubben i London, som går ut etter denne sesongen, til sommeren 2024.

Lloris har spilt for Tottenham siden 2012, da han erstattet Olympique de Lyon. Keeperen har vært under sperregrensen 395 ganger så langt.

«Han er vår kaptein og en stor keeper,» sa trener Antonio Conte.

Den Otter erstatter Wapenaar som keepertrener Willem II

10:50: Peter den Otter begynner å jobbe med Willem II. Den 51 år gamle keepertreneren kommer fra RKC Waalwijk, hvor han tidligere jobbet med Fred Grim, den nåværende hovedtreneren for Willem II.

Willem II trengte en ny keepertrener etter Harald Wapenaars avgang for to uker siden. Den tidligere målvakten sluttet på grunn av «en uoverkommelig meningsforskjell om visjon og metode».

I tillegg til RKC har Den Otter tidligere jobbet for Feyenoord, RBC Roosendaal, Ajax, Almere City FC, Excelsior og Kasakhstans landslag.

Phoenix Suns vinner femte kamp på rad

08.11 timer: Phoenix Suns basketballspillere har vunnet en kamp på bortebane for femte gang på rad. The Suns var også for sterke for Dallas Mavericks i Dallas på 109-101.

Det tilreisende laget, leder i Western Conference, gjorde forskjellen det siste kvarteret. Dallas Mavericks, nr. 5 i vesten, gikk inn i fjerde kvartal med en ledelse på 82-74.

Devin Booker var god med 28 poeng for Suns og Chris Paul hadde 20. Deandre Ayton satte bort gjestene med en ankelskade.

Dallas Mavericks, hvor Luka Doncic også scoret 28 poeng, kunne også ha vunnet for femte gang på rad.

You may also like

Leave a Comment