Home » Sport Kort: Orange i Kuip med utsolgte billetter mot Norge | Sport

Sport Kort: Orange i Kuip med utsolgte billetter mot Norge | Sport

by Russell Crowe

Hold deg oppdatert med alle sportsnyhetene. Vi har laget spesielle nyhetssider for fotball, tennis, skøyter, motorsport, sykling og dart på nettsiden vår som fremhever de viktigste temaene i disse idrettene. I denne delen av Sport Kort diskuteres hovedsakelig de andre meldingene.

Hoppjockeyen Jochems ser en synkende ledelse i verdenscupen

18.00Hoppjockey Kevin Jochems har sett sin VM-kvalifiseringsledelse redusert til 3 poeng. Nederlenderen deltok ikke i Verona og så svenske Jens Fredricson bli nummer fem. Etter tre verdenscupkonkurranser har Jochems 30 poeng og Fredricson 27.

Willem Greve spilte for Nederland i Verona. Showhopperen kom på trettende plass på sin debut med Grandorado TN. «Fordi Grandorado TN hadde sparket hjelmen hans på banen, ble jeg tvunget til å trekke meg for sluttspillet. Det er en del av idretten vår. Men Grandorado hoppet unormalt bra, ”Greve var fornøyd.

Verdenscupsyklusen har elleve løp.

Golfspiller Wil Besseling avslutter på midten på Portugal Masters

17:18: Wil Besseling avsluttet midt i Portugal Masters. Den 35 år gamle nederlenderen avsluttet de fire dagene i Vilamoura med en retur på 68 slag (-3). Med det endte han med en poengsum på 282 (-2), god for 43. plass på sluttplasseringen.

Belgiske Thomas Pieters vant European Tour-arrangementet. Han kom i mål takket være en siste runde på 68 slag av totalt 265. For Pieters, 29, var det hans femte tittel på denne profesjonelle kretsen.

Joost Luiten klarte ikke å kvalifisere seg til finalehelgen i Vilamoura fredag.

Orange i Kuip utslitt mot Norge

16:46: Det nederlandske laget stenger VM-kvalifiseringen mot Norge i en utslitt Kuip. KNVB meldte mer enn en uke før kampen at alle billetter var solgt. Feyenoord Stadium har en kapasitet på 43.000 tilskuere tirsdag 13. november.

Etter åtte av de ti gruppe G-kampene har Orange 2 poengs ledelse på nordmennene. Landstrener Louis van Gaals lag spiller for første gang i Podgorica mot Montenegro på lørdag og er så vert for Norge i hele Kuip tre dager senere.

Gruppevinneren kvalifiserer seg direkte til neste års verdenscup i Qatar. Nummer 2 går inn i sluttspillet. Den oransje troppen var fraværende fra det siste verdensmesterskapet i Russland i 2018. Van Gaal er vertskap for sine landskamper i Zeist tirsdag. Utvalget vil deretter jobbe mot duellen med Montenegro.

Håndballspillere taper også mot verdensmesterne Danmark

16:46: Nederlandske håndballspillere tapte også sin andre og siste kamp i en treningsturnering i Norge. Landstrener Erlingur Richardssons lag bukket 33-19 for verdensmesterne Danmark etter en pause på 16-10.

Nederland led allerede lørdag et stort nederlag for vertskap for Norge (40-29). Det oransje laget brukte turneringen som forberedelse til EM tidlig neste år i Ungarn og Slovakia. Island, Portugal og Ungarn er rivalene i gruppespillet.

Bagnaia tildeler Ducati verdenstittel i MotoGP

15:34: Motorsykkelsyklisten Francesco Bagnaia har hjulpet sitt Ducati-team med å vinne MotoGP-konstruktørens verdensmesterskap. Den 24 år gamle italieneren vant den portugisiske Grand Prix i Portimão, årets nest siste løp. Spanske Joan Mir ble nummer to, Jack Miller ble nummer tre. Australieren er Bagnaias lagkamerat på Ducati.

Verdensmester Fabio Quartararo trakk seg. Franskmannen, som allerede tok verdensmesterskapet individuelle i førsteklasses klassen på Misano i slutten av forrige måned, falt med fem runder igjen. Det markerte Quartararos første blackout denne sesongen.

To runder før slutt kolliderte sjåførene Miguel Oliveira og Iker Lecuona, og kjempet om tiendeplassen. Fordi legehjelp måtte gis på banen, bestemte løpsledelsen seg for å heve det røde flagget og stoppe løpet. Scoringen på det tidspunktet ble brukt som resultatet av kampen. Bagnaia, som startet fra pole position, nummer 2 i verdenscuptabellen, feiret sin tredje seier for sesongen.

Ducati er nå sikker på verdenstittelen med konstruktørene med 332 poeng. Yamaha er nummer to med 298 poeng, Suzuki har 227. Neste uke avsluttes sesongen med Valencia GP.

Aston Villa sparker trener Smith

14:56: Dean Smith er ikke lenger manager for Aston Villa. Den 50 år gamle briten fikk søndag beskjed om at han måtte gå på grunn av skuffende resultater. Klubbens ledelse tok avgjørelsen to dager etter Aston Villas tap i Southampton (1-0).

Smith var hovedtrener for Birmingham-klubben i litt over tre år. I sin første sesong brakte han Aston Villa tilbake til det høyeste nivået. Etter det endte Aston Villa på 17. plass og forrige sesong på 11. plass. Aston Villa er for øyeblikket rangert som 15. totalt.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som blir Smiths etterfølger i Aston Villa.

Cyclocross-rytter Van Anrooij tar europeisk tittel med løfter

2,50 s. M.: Shirin van Anrooij tok U23-tittelen i Wijster European Championship. 19-åringen fra Sjælland krysset målstreken solo på VAM-fjellet i Drenthe med en liten ledelse på tittelforsvarer og landsmann Puck Pieterse. Med bronsen til Fem van Empel ble hele pallen oransje i konkurransen for ryttere under 23 år.

Van Anrooij ga Nederland den tredje tittelen på dette europeiske sykkelcrossmesterskapet. Ryan Kamp vant i U-23 og Lucinda Brand ble kvinnemester.

Etter en krasj tidlig i løpet måtte Pieterse jage ham. Van Anrooij tok av alene foran. Den forsvarende mesteren kom tilbake etter 10 sekunder, men klarte ikke å tette gapet.

Almere City faller på egen stadion mot ADO Den Haag

14:33: Almere City FC har tapt nok en hjemmekamp i første divisjon. Seks dager etter seieren på Helmond Sport (1-2) falt laget til trener Gertjan Verbeek foran over 3000 tilskuere mot ADO Den Haag: 1-3. Almere tok kun 1 poeng fra sine siste fem hjemmekamper.

Lance Duijvestijn ga hjemmelaget ledelsen i det 12. minutt fra en rask pause. Med treff i det 36. og 40. minutt sørget Sem Steijn og Thomas Verheydt for at ADO kom inn i pausen med en fordel. Innbytter Vicente Besuijen avgjorde kampen på overtid med 1-3.

ADO rykket opp til åttendeplass takket være seieren. Almere City ligger attende og har kun TOP Oss og FC Dordrecht under.

Shevchenko vender tilbake til Serie A som Genoa-trener

13:56: Andrei Shevchenko begynner sin første jobb som klubbtrener hos det italienske laget Genoa. Den 45 år gamle ukraineren har vært landets landstrener de siste fem årene. Shevchenko bestemte seg for ikke å fornye kontrakten sin etter EM i fjor sommer.

Den tidligere toppscoreren for Dinamo Kiev og AC Milan vil etterfølge Davide Ballardini, som ble sparket i Genova lørdag. Laget har kun vunnet én kamp i Serie A denne sesongen og ligger under nedrykksstreken med 9 poeng. Shevchenko selv scoret nesten 130 Serie A-mål for Milan, og vant Champions League i 2003 og ligatittelen et år senere. Ukraineren ble tildelt Ballon d’Or i 2004 som den beste fotballspilleren i Europa.

Under Shevchenkos ledelse kvalifiserte Ukraina seg til EM i 2020. Den turneringen ble spilt sommeren 2021 som følge av kronekrisen. Ukraina startet EM med et nederlag i Amsterdam mot det nederlandske landslaget (3-2), men kom så til kvartfinale. England var for sterke for Shevchenkos lag (0-4).

Under ledelse av Oleksandr Petrakov, Shevchenkos etterfølger, står Ukraina i fare for å gå glipp av neste års VM i Qatar.

Den spanske motorsykkelføreren Acosta (17) tar Moto3-verdenstittelen

13.55 timer: Den spanske motorsykkelsyklisten Pedro Acosta har umiddelbart vunnet verdenstittelen i sin første sesong i Moto3. Den 17 år gamle KTM-rytteren fra Mazarrón tok tittelen under sesongens nest siste grand prix, i Portugal. Løpet endte dramatisk for Dennis Foggia, italieneren nr. 2 på stillingen.

Foggia var i ledelsen med sin Honda på siste runde. Etter å ha blitt passert av Acosta i et innvendig hjørne, ble han truffet bakfra av sørafrikanske Darryn Binder. De falt begge. Foggia, 20, så hans sjanser til verdenstittelen forsvinne. Acosta vant hovedpremien og sikret seg dermed også tittelen.

Spanjolen hadde nådd Portugal 21 poeng foran Foggia. «Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg vil bare takke alle,» stammet Acosta, som vant sin sjette seier for sesongen i Portugal. Den vil flytte til Moto2 etter denne sesongen.

I den kategorien avgjøres tittelkampen først neste uke i finaleløpet i Valencia, selv om Remy Gardner gjorde det veldig bra i Portugal. Den australske Red Bull KTM Ajo-rytteren oppnådde sin femte seier for sesongen og økte ledelsen over sin spanske lagkamerat Raúl Fernández til 23 poeng på toppen av verdenscuppen. Fernández, som hadde startet fra pole, krysset streken på andreplass. For å bli verdensmester må den 21 år gamle spanjolen vinne i Valencia og håper Gardner scorer lite eller ingen poeng.

Nederlenderen Bo Bendsneyder kjørte fra 29. plass til start i Portugal til 15. plass ved mål og tok 1 verdenscuppoeng. Bendsneyder brakte totalt til 46 poeng.

I MotoGP tok franske Fabio Quartararo verdenstittelen allerede i slutten av forrige måned.

Snakk om fremgangen til Feyenoord City neste uke

12:20 Alle involverte parter i Feyenoord City vil diskutere realiseringen av det omfattende prosjektet sør i Rotterdam neste uke. Ifølge den regionale kringkasteren Rijnmond ser ikke Feyenoord fotballklubb lenger ankomsten av et nytt stadion, noe som vil bety forsvinningen av en betydelig del av Feyenoord City. Ingen av de involverte partene ønsker å bekrefte det.

– Diskusjoner mellom partene vil finne sted igjen i løpet av neste uke, sa en talsmann for Feyenoord City. – Så får vi se hvordan det går. Det er en komplisert utfordring. I det usannsynlige tilfellet at stadion ikke blir bygget, som bare er en antagelse foreløpig, vil utviklingen av området fortsette som vanlig. Men på en modifisert måte. Ingen vet hvordan den justeringen vil bli.»

Som følge av kronekrisen har kostnadene for blant annet byggematerialer økt betraktelig. Alle parter antok et beløp på 444 millioner euro for nybyggingen av stadion langs Maas. Som en betingelse for å delta i prosjektet har Feyenoord hele tiden lagt vekt på at kostnadene ikke skal være høyere.

Doncic skyter Mavericks til seier ved summeren

09:30 Basketballspilleren Luka Doncic har skutt Dallas Mavericks til seier i siste sekund av hjemmekampen mot Boston Celtics. Da klokken ringte slo sloveneren en trippel. Det ga Mavericks sin sjette seier for sesongen: 107-104.

Den 22 år gamle sloveneren fikk 33 poeng. Jayson Tatum scoret 32 ​​poeng for Celtics.

Miami Heat vant hovedkampen mot Utah Jazz foran sitt eget publikum: 118-115. Donovan Mitchell la til 37 poeng for den gjestende klubben, men det var ikke nok til å forhindre sesongens andre tap. I den lokale klubben signerte Kyle Lowry for en triple-double call: 20 poeng, 10 assists og 12 returer. Jimmy Butler gjorde to straffekast i sluttsekundene. Både Miami Heat og Utah Jazz har vunnet syv kamper og tapt to.

Philadelphia 76ers beseiret Chicago Bulls 114-105. Joel Embiid skilte seg ut på Sixers med 30 poeng og 15 returer. Philadelphia-klubben leder NBA East Division med åtte seire og to tap, etterfulgt av Miami Heat (7-2) og Bulls (6-3).

You may also like