Home » Sportssammendrag: Roord leder Wolfsburg til tysk cupfinale, Miedema går glipp av FA-cupfinalen | Sport

by Edvard Munch

Hold deg oppdatert med alle sportsnyhetene. Vi har satt opp spesielle sider på nettsiden vår for nyheter om fotball, tennis, skøyter, motorsport, sykling og dart, som fremhever de viktigste sakene innen disse idrettene. I denne delen av Sport Kort diskuteres hovedsakelig de andre meldingene.

Første Giacon foliefekter med bronse i VM

21:40: Floretschermer Daniël Giacon har vunnet en bronsemedalje i verdenscuppen i Beograd. Den 21 år gamle Aalsmeer-beboeren er den første nederlandske foliefekteren med en verdenscupmedalje, rapporterte Royal Netherlands General Fencing Association (KNAS).

Giacon kvalifiserte seg til hovedturneringen lørdag med fem seire. I den vant han tre kamper søndag på vei til semifinalen i den serbiske hovedstaden. Han beseiret ungareren Gergo Szemes 15-10, amerikanerne Alexander Massialas (15-14) og Sidarth Kumbla (15-10) og brasilianeren Guilherme Toldo (15-10). I semifinalen tapte Giacon 15-9 mot italienske Tommaso Marini, og tok bronsen.

Stam/Schoon sandvolleyballduo til finale i Itapema

20:56: Beachvolleyballspillerne Katja Stam og Raïsa Schoon nådde finalen i Challenge-turneringen i Itapema, Brasil. De beseiret Andressa og Vitoria fra Brasil i semifinalen i to sett (21-10 21-16).

I finalen senere søndag skal den nederlandske sandvolleyballduoen konkurrere mot det amerikanske paret Sara Hughes og Kelley Kolinske. De beseiret de tyske sandvolleyballspillerne Karla Borger og Julia Sude i rette sett.

I slutten av mars vant Stam og Schoon overraskende Elite 16-turneringen i Rosarito, Mexico.

Leon Luini og Ruben Penninga klarte ikke å nå finalen for menn. Mot brasilianerne George og Andre tapte sandvolleyballspillerne i to sett (21-19 21-19). De spiller fortsatt om bronse mot Kusti Nõlvak og Mart Tiisaar fra Estland.

Bloemendaal hockeyspillere i EHL-finalen mot Rot Weiss Köln

16:11: Hockeyspillere fra Bloemendaal møter den tyske klubben Rot Weiss Köln i Euro Hockey League (EHL)-finalen mandag. Det laget vant en stor seier over Englands Surbiton HC i semifinalen i Amstelveen søndag: 5-1.

Bloemendaal vant allerede den andre semifinalen dagen før, mot den spanske countryklubben (3-0).

Trener Kompany: Cupen har nå prioritet hos Anderlecht

15:55: Vincent Kompany håper å ta sin førstepremie på mandag som trener for Anderlecht. Brussel-klubben møter AA Gent i cupfinalen.

– Cupen var ofte ikke øverst på klubbens agenda. Da jeg spilte i a-laget da jeg var ung, hadde turneringen bare en liten prioritet fra semifinalene, sier Kompany, som kjenner til situasjonen. nå er det annerledes. . «Nå har hver pris prioritet, tror jeg. Vi tar alle trofeene vi kan. Forberedelsen til finalen for meg som trener kan sammenlignes med da jeg fortsatt spilte fotball. Så jeg har erfaring med hvordan jeg forbereder meg til en sånn finale. Vi får se hvordan det går i løpet av kampen.»

Anderlecht har hatt flere dårlige år. Den siste ligatittelen går tilbake til 2017. Anderlecht vant sist cupen i 2008. Gent ble beseiret 3-2 i finalen.

Nouwen med Chelsea til FA-cupfinalen på bekostning av Miedema

15:28: Fotballstjernen Aniek Nouwen har nådd finalen i FA-cupturneringen med Chelsea. Tittelinnehaveren beseiret Vivianne Miedemas Arsenal-klubb 2-0 i semifinalen på Meadow Park i Borehamwood. Norges Guro Reiten åpnet scoringen kort tid etter pause, hvoretter Sør-Koreas Ji So-yun avgjorde kampen.

Nouwen, en Orange-forsvarer, hadde en poengvaktposisjon i Chelsea. Miedema, lagets toppscorer gjennom tidene, spilte hele kampen for Arsenal.

I fjor møttes Chelsea og Arsenal i finalen på Wembley. Den siste kampen ble bare spilt i desember på grunn av koronaens omskiftelser. London Blues, med Nouwen som innbytter, vant 3-0 og vant FA-cupen for tredje gang.

Chelsea møter Manchester City i Wembley-finalen 15. mai, etter å ha slått West Ham United 4-1 på lørdag. I den engelske ligaen leder Chelsea med 44 poeng, fulgt av Arsenal med 1 poeng.

Roord hjelper Wolfsburg-spillerne tilbake til cupfinalen

14:56: Jill Roord har ledet VfL Wolfsburg-spillerne til den tyske cupfinalen. Den oransje landslagsspilleren scoret to mål i semifinalen mot Bayern München: 1-3. Foruten Roord hadde også de nederlandske forsvarerne Lynn Wilms og Dominique Janssen en baseplass i Wolfsburg.

Roord åpnet scoringen i det 19. Bayern, med Lineth Beerensteyn i troppen, utlignet kort tid etter pause. Roord førte Wolfsburg tilbake i ledelsen etter en time og den tyske innbytteren Tabea Wassmuth avgjorde kampen i den siste turneringen. Spissene Shanice van de Sanden og Joëlle Smits manglet fra Wolfsburgs tropp, som er i finalen i DFB-Pokal-turneringen for åttende år på rad. Laget har vunnet alle de syv forrige finalene.

Wolfsburg skal spille mot vinneren av den andre semifinalen i Köln 28. mai, mellom Bayer Leverkusen og 1. FFC Turbine Potsdam. Bayern-hovedtrener Jens Scheuer var ikke der fordi han testet positivt for koronaviruset.

Pascal Ackermann går av etter en halvtime i Paris-Roubaix

13.00: For den tyske syklisten Pascal Ackermann var prestasjonen hans i Paris-Roubaix begrenset til rundt 30 minutter. UAE Team Emirates-sprinteren gikk av etter 20 kilometer uten engang å være i nærheten av de første brosteinene. Årsaken til at han trakk seg er ukjent.

Ackermann, 28, krasjet 23. mars på Classic Brugge-De Panne og dukket ikke opp ved starten av E3 Harelbeke. Overga seg ved Gent-Wevelgem og Scheldeprijs.

Pesista går til sak mot «usikker» fagforening

12.00: Flere nasjonale mester Sanne Bijleveld tar det nederlandske vektløfterforbundet for retten. Begge sider har vært i konflikt i årevis, forbundet nekter nå å sende henne til EM, melder avisen Trouw.

Samtalen, i hendene på Trouw, viser hvordan Bijleveld (28) lever samarbeidet med det nederlandske vektløftingsforbundet (NGB). Vektløfteren, med flere nederlandske titler og nasjonale rekorder bak navnet hennes, beskriver et utrygt sportslig klima der det påstås maktmisbruk, grenseoverskridende oppførsel og truende språk.

Erik-Jan Kwekkeboom, president i NGB tilbakeviser anklagene. «Denne rettssaken tjener ikke sporten vår. Bijleveld har innkalt oss fordi han ikke er enig i implementeringen av vår politikk.»

Akuttprosedyren vil bli brakt inn for Assen domstol onsdag.

Thompson noterer beste tid i år på 100 meter med 10,89

10:53: Elaine Thompson-Herah har satt årets beste tid på kvinnenes 100 meter. Den femdobbelte olympiske mesteren fra Jamaica klokket 10,89 sekunder i en Continental Cup-kamp i Walnut, USA.

Thompson-Herah nådde semifinalen den gangen. Utøveren deltok ikke i finalen uten å oppgi noen grunn. – Det føles godt å være tilbake. Sesongåpning 10,89 sekunder», skrev Thompson-Herah, 29, på Twitter.

Thompson-Herah gjorde en spesiell prestasjon ved OL i Tokyo i fjor sommer ved å vinne 100 m og 200 m, slik hun gjorde fem år tidligere ved Rio-lekene.

Van Klinken diskoskaster oppfyller CE-grensen i USA.

09:50: Diskoskasteren Jorinde van Klinken ble nummer to i en Continental Tour-konkurranse. Den 22 år gamle nederlenderen nådde en distanse på 63,38 meter i Walnut, i USA.

Med den avstanden nådde Van Klinken grensen for friidretts-EM for andre uke på rad, som arrangeres i München fra 15. til 21. august.

Van Klinken debuterte i OL i fjor sommer. I Tokyo klarte hun ikke å kvalifisere seg til diskoskastfinalen.

Amerikanske og kanadiske tennisspillere til finalen i Billie Jean King Cup-turneringen

9.29: Tennisspillere fra USA og Canada har kvalifisert seg til den siste turneringen i Billie Jean King Cup. De amerikanske kvinnene slo Ukraina 3-2 i kvalifiseringen i Asheville. Canada møtte Latvia (4-0).

Italia, Tsjekkia, Kasakhstan, Spania og Polen har allerede nådd sluttfasen av turneringen tidligere denne helgen, som spilles på et spillested som fastsettes fra 8.-13. november. Tolv land deltar i den siste turneringen. Sveits, Australia, Slovakia og Belgia var allerede sikre på å delta. Den siste ledige plassen fylles av det internasjonale tennisforbundet med et wild card.

Nederland tapte 4-0 for Spania i kvalifiseringen i Den Bosch i helgen.

Sandvolleyball Luini og Penninga til semifinale Itapema

9.25: Sandvolleyballspillerne Leon Luini og Ruben Penninga kvalifiserte seg til semifinalen i Challenge-turneringen i Itapema, Brasil. Den nederlandske duoen ble for sterk for amerikanerne Chaim Schalk og Theodore Brunner. Han ble 21-14 21-19.

Luini og Penninga, som kvalifiserte seg til hovedturneringen gjennom kvalifisering, skal kjempe om en plass i den siste kampen mot brasilianerne George og Andre.

I kvinnekategorien kom Katja Stam og Raïsa Schoon også til semifinalen i Itapema.

Warriors starter NBA-sluttspillet med en stor seier over Nuggets

09:23: Basketballspillerne til Golden State Warriors har startet NBA-sluttspillet på en kraftfull måte. Det første møtet med Denver Nuggets endte 123-107.

Stephen Curry kom tilbake til Warriors etter å ha gått glipp av de foregående 12 kampene på grunn av en fotskade. I de 22 minuttene Curry spilte mot Nuggets var han god for 16 poeng. Jordan Poole var den mest nøyaktige spilleren av Warriors med 30 poeng.

Minnesota Timberwolves opprørte Memphis Grizzlies 130-117. Minnesota hadde endt på syvende plass i den ordinære sesongen i Western Conference og Memphis Grizzlies nummer to.