Home » Stilt overfor økningen i hetebølgene er franskmennene bekymret for boligen deres

Stilt overfor økningen i hetebølgene er franskmennene bekymret for boligen deres

by Roald Amundsen
Hvis klimaendringene er en allment delt bekymring, er konsekvensene på habitat like store. Økningen og intensiveringen av hetebølger påvirker 9 av 10 franskmenn, ifølge den andre utgaven av en studie dedikert til emnet, publisert av Actibaie-gruppen (dør-, skodder- og persienner-bedrifter tilknyttet det franske byggeforbundet). og undersøkelsesinstituttet Ifop, som intervjuet tusen personer for anledningen.

Konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren blokkerer effektivt varme på jordoverflaten, hetebølger og tørker øker, som demonstrert av de 44°C som ble nådd på gatene i Paris sommeren 2022. Våre landsmenn ser ut til å være klar over disse problemene: ifølge undersøkelsen sier 36 % av de spurte at de er bekymret for tørken, 32 % for hetebølgen (inkludert 42 % som er bosatt i Île-de-France).

Byboerne er mer utsatt

«Varmen er en reell bekymring for franskmennene, og den er ikke overraskende fordi den påvirker nesten hele storbyområdet, spesielt de mest befolkede urbane områdene.», analyserer Vladimir Luzbhin-Asseev, teknisk direktør i Actibaie-gruppen. Informasjons- og evalueringsoppdraget til byrådet i Paris om tilpasningstiltakene som må iverksettes i møte med en kvikksølvtemperatur nær 50 °C i hovedstaden, bekreftet nylig at byboere er mer utsatt for global oppvarming.

«Følelsen og konsekvensene av hetebølger forverres i byer, på grunn av utilstrekkelige byrom, og mer spesifikt utseendet til varmeøyer», enig Vladimir Luzbhin-Asseev. Det som er nødvendig må imidlertid gjøres nå: Météo France-prognoser spår en dobling av hetebølgene innen 2050, med lengre og mer intense hetebølgeepisoder. Ifop fremhever at 9 av 10 franskmenn erklærer seg bekymret, og nesten 1 av 3 svært bekymret, for disse dystre utsiktene.

Bare 30 % av franskmennene vurderer fornyelse

Ettersom flere spesialister har hatt muligheten til å gjenta om og om igjen, kommer problemet i dette tilfellet mer fra det gamle enn fra det nye. Observasjon delt av Actibaie-gruppen: «Hvis sommerkomfort tas i betraktning i nybygg siden 2020, er ikke dette tilfellet for alle boliger som er bygget før: dårlig isolasjon, eksponeringer som ikke svarer til prinsippene for bioklimatisk arkitektur, fravær av persienner eller skodder bidrar til å sikre rom nesten ubeboelige i sommerperioden.bemerker Vladimir Luzbhin-Asseev.

«Budsjettet fortsetter å være det første hinderet for å tilpasse boligen»

Dessuten kan et godt isolert overnattingssted for å møte vinterens kulde være ubehagelig i sommervarmen. Derfor må du tenke på arbeidet, men du må fortsatt ha midlene. Bare 30 % av våre landsmenn, inkludert to tredjedeler av eierne, og hovedsakelig husene (66 %), planlegger å renovere hjemmene sine innen fem år for å forbedre sommerkomforten.

Noe som betyr at 70 % av franskmennene ikke planlegger noe arbeid, hovedsakelig på grunn av mangel på økonomiske ressurser (37 %). Videre mener 14 % av de spurte at statsstøtte er utilstrekkelig, mens 12 % ikke en gang kjenner til de eksisterende systemene. Studien viser også at 30 % mener habitatet deres allerede er tilpasset hetebølger, og at en fjerdedel ikke anser det som en prioritet. Byggeaktører har på sin side advart om denne problemstillingen en stund.

Enkle bevegelser

«Budsjettet fortsetter å være det første hinderet for å tilpasse boligen», oppsummerer Vladimir Luzbhin-Asseev. Den nye bevilgningen til Ma prime rénov», annonsert i dag av statsminister Élisabeth Borne, kan bidra til å forbedre situasjonen. I mellomtiden påpeker fagfolk at noen få enkle handlinger kan redusere innetemperaturen.

Å lukke vinduer, persienner og persienner i solskinnstid og lufting av rom om natten er blant klassikerne. Imidlertid er ikke alle boliger utstyrt med solbeskyttelse, og i så fall må de være tilstrekkelige og effektive. I følge Vladimir Luzbhin-Asseev kan lukking av vinduer, persienner og skodder øke komforten «kan stige opp til 5°C sammenlignet med utetemperaturen, 10°C for automatiserte løsninger».

Bruk en vifte, i mindre grad a klimaanlegg (som bidrar til global oppvarming), anbefales det også, samt grønne omgivelsene rundt huset. I alle fall, «Hvis en fjerdedel av franskmennene vurderer å jobbe eller flytte, er det fordi det som står på spill er veldig reelt»avslutter teknikeren.

You may also like