Home » Sveits ønsker å vinne sine to neste kamper

Sveits ønsker å vinne sine to neste kamper

by Edvard Munch

Sveitserne håper å fortsette sitt momentum

Foto: KEYSTONE/PETER SCHNEIDER

Etter to viktige seire i starten av verdenscupen møter det sveitsiske laget Kasakhstan og Slovakia denne tirsdagen og onsdagen i Helsinki. Og målet er å legge til seks poeng.

Men Patrick Fischer var raskt ute med å advare spillerne sine før kampen mot kasakkerne. Det handler ikke om å komme med en svulmende kiste i håp om å overvelde en rival som startet med to tap mot Danmark (9-1) og Frankrike (2-1). Nettopp derfor ønsker ikke «Fischi» å se eufori i gruppen sin.

Berørt av din stolthet

«De ble rørt i sin stolthet,» advarer Zugois. For et år siden i Riga viste kasakherne at de visste hvordan de skulle spille hockey ved å slå spesielt den fremtidige finalisten Finn (2-1 på straffe). Og en seier i den siste kampen mot Norge (3-1 tap) ville gitt dem mulighet til å nå kvarteret på bekostning av den fremtidige kanadiske verdensmesteren!

Laget består med noen unntak av KHL-spillere som spiller for Barys Nur-Sultan. «Du må være forberedt fra første sekund, krever treneren. Teamet er våkent og i stand til å lære, det er bra.» Det vil være viktig å spille på en disiplinert måte. Mot danskene fikk sveitserne seks straffer. Det er for mye.

Aeschlimann ventet

Når det gjelder lagsammensetning, ville det ikke være overraskende å se Sandro Aeschlimann i mål for første gang i en stor turnering. Fischer har i alle fall varslet at Davos-keeperen får sin sjanse i Helsingfors. Spesielt siden Leonardo Genoni (34) og Reto Berra (35) ikke er evige.

Signeringen av Damien Riat og Marco Miranda kan tillate begge spissene å debutere i konkurransen. «Vi vil absolutt prøve noe igjen, avslutter Fischer. Det er normalt, det er en prosess.

/ATS

You may also like

Leave a Comment