Home » Tata Steel-vinner Van Foreest tilbake på Wijk aan Zee: «Nå mer selvsikker»

Tata Steel-vinner Van Foreest tilbake på Wijk aan Zee: «Nå mer selvsikker»

by Edvard Munch

I årevis var det håp om en etterfølger til Jan Timman, i 1985 den siste nederlandske vinneren av den prestisjetunge Hoogovens-sjakkturneringen, nå kjent som Tata Steel-turneringen. I fjor gikk det ønsket endelig i oppfyllelse, men navnet på sjakkspilleren som brøt trolldommen var uventet.

«Hva er neste?» Den da overraskende 21 år gamle Jorden van Forest gjentok spørsmålet etter sitt oppsiktsvekkende slag. «Hvis jeg ikke vet…»

Et år senere er han mye mer selvsikker foran kamera. «Det er kanskje den mest prestisjefylte turneringen du kan vinne. Og jeg vant den som en stor outsider,» minnes han.

Van Foreest vant turneringen ved å ta igjen sin landsmann Anish Giri, den mest kjente nederlandske stormesteren, i siste runde og deretter slå ham i tiebreaken.

Brikker på brettet

Taperen har for lengst lagt det tapet bak seg, men han vil selvsagt bli minnet om det gjentatte ganger i oppkjøringen til årets utgave, som begynner på lørdag. «Det var et spesielt øyeblikk, også fordi det endte med nederlandske spillere og et raskt spill hvor brikkene fløy over brettet.»

You may also like

Leave a Comment