Home » Tesla utvider bruken av sine superladere for ikke-Tesla-biler

Tesla utvider bruken av sine superladere for ikke-Tesla-biler

by Roald Amundsen

Lading med ikke-Tesla-bilsuperladere er nå mulig i flere europeiske land.

tesla selskapetkjent for henne elektriske biler, utvider sitt Supercharger-pilotprogram over det europeiske kontinentet. Fra nå av vil eiere av elbiler kunne dra nytte av dette ladenettverket. Dette tilbudet gjelder også for ikke-Tesla-biler. I slekt med ladestandarder i USA er de i Europa mer gunstige for stikkontakter. Brukere kan enkelt identifisere plasseringen av ladestasjoner gjennom Tesla-appen.

Superladere tilgjengelig for alle elbiler

pilotprogrammet Superladere for alle av Tesla-merket fortsetter å spre seg vidt og bredt. Tidligere har ikke-Tesla-eierehan måtte reise til et land med åpne superladere for å lade bilen sin. Dette var tilfellet i Belgia og Tyskland. Nå har Tesla-selskapet allerede installert nye ladestasjoner i nye land, inkludert Belgia.

Tesla superlader og ladebil

For å få tilgang til superladere bruker elbileiere tesla-appen . Først må de opprette en konto. Du må da velge alternativet «Lade et kjøretøy som ikke er fra Tesla» hvis det er aktuelt. I tillegg kan de velge den betalingsmåten som passer dem best, da det er mulig å tegne et abonnement. Denne appen lar deg også finne deltakende stasjoner. Vær oppmerksom på at hvis du har to elbiler, hvorav den ene er Tesla og den andre ikke, kan begge spores på appen. Ikke-Tesla-kjøretøyer kan imidlertid pådra seg ekstra strømkostnader i appen.

Teslas superladernettverk utvides i Europa

Supercharger-programmet har blitt lansert siden november 2021 i Nederland, Norge og Frankrike. tesla-søksmål utvide nettverket ditt i fem nye europeiske land: Spania, Sverige, Belgia, Østerrike og Storbritannia. Elon Musk, administrerende direktør i Tesla Motors, annonserte at han ville utvide programmet i USA. Imidlertid har ingen implementeringsdetaljer blitt utgitt på grunn av obligatorisk bruk av Tesla Owner Card i Nord-Amerika.

To typer ladeadaptere i CCS-standarden

i tillegg ladestandarderEuropeere er mer gunstige for distribusjon av nettverket. Det bør bemerkes at CCS eller «Combined Charging System» er teknologier for lading av elektriske kjøretøy. De kan deles inn i to kategorier basert på type kontakt,CCS1 eller CCS2. Denne CCS-en konkurrerer med andre standarder, inkludert: den japanske CHAdeMO-standarden og den japansk/kinesiske ChaoJi-standarden. Mens de fleste Tesla- og ikke-Tesla-elbiler er utstyrt med CCS1 i Europa, er de i USA utstyrt med CCS2; Noen biler i USA er til og med basert på CHAdeMO-standarden.

Forrige uke intervjuet den britiske avisen Financial Times Elon Musk. ; Han sa at Tesla planlegger å legge til standardkoblinger for andre ikke-Tesla-kjøretøyer til amerikanske superladerstasjoner.

You may also like

Leave a Comment