Home » TikTok åpner sitt første datasenter i EU i et forsøk på å tilfredsstille regulatorer

TikTok åpner sitt første datasenter i EU i et forsøk på å tilfredsstille regulatorer

by Roald Amundsen

TikTok har begynt å migrere sine europeiske brukeres data til datasenteret sitt med base i Dublin, Irland.

For å overholde den nye europeiske databeskyttelsesforordningen, lovgivning om digitale tjenester eller Lov om digitale tjenester (DSA), ByteDance begynte å overføre brukerdata fra sin plattform Tik Tok til ditt nye datasenter (datasenter) I Irland. Innsiden en pressemelding på deres hjemmeside (på engelsk), Tik Tok spesifiserer at det jobber med å åpne ytterligere to datasentre basert i EU, ett i Norge og et andre i Irland.

Project Clover: TikToks initiativ for å overholde EUs lovgivning om digitale tjenester

Avgjørelsen av ByteDance åpne et datasenter i Irland for å lagre dataene til europeiske brukere av Tik Tok Det kommer etter hvert som EU strammer til skruene på store nettplattformer med Digital Services Act (DSA). Som en påminnelse krever disse nye reglene blant annet at plattformen gjør sin egendefinerte algoritme valgfri for EU-brukere.

I tillegg, Tik Tok indikerer arbeider med NCC Groupet cybersikkerhetsselskap basert i Storbritannia, til revidere dine «datakontroller og -beskyttelser, overvåke dataflyter, gi uavhengig verifisering og rapportere eventuelle hendelser.» Plattformen legger til at bare en håndfull «godkjente ansatte» har tilgang til systemets kontroller og operasjoner.

det er nytt datasenter i Irland er en del av et initiativ som Tik Tok døpt Kløverprosjekttilsvarende Texas-prosjektet eksisterende i USA, som har som mål å lokalisere datalagringen til europeiske brukere og dermed for å lindre regulatorers bekymringer om personvern.

De nære og ugjennomsiktige koblingene mellom ByteDancemorselskapet til Tik Tok, og den kinesiske regjeringen skaper økende bekymring. Mange land har tatt mottiltak for å regulere bruken av plattformen. I USA er for eksempel bruken av Tik Tok har blitt forbudt på enheter utstedt av Representantenes hus og delstaten Montana har besluttet å fullstendig forby søknaden fra januar 2024. På sin side, EU-kommisjonen forbød også sine ansatte å bruke TikTok. av konfidensialitetsgrunner. Derimot, Tik Tok streber etter å være en god student med ankomsten av disse nye europeiske standardene, noe som ikke alltid skjer med noen av de amerikanske konkurrentene…

You may also like