Home » «TTT Riga» taper mot USK basketballspillere i Praha etter kjedelig start på Euroleague-kampen / Artikkel

by Edvard Munch

Ieva Pulvere, som scoret 16 poeng, var den mest produktive for husmødrene på Olympic Sports Center, mens Jasmine Tomas la til 12 poeng. Vinnerne fikk 25 poeng fra Maria Conde.

Etter kampen innrømmet Powder i et intervju til Latvian Television at motstanderne hadde blitt godt undersøkt før og at hastigheten deres ikke var en hemmelighet fra «TTT Rīga»-trenere eller basketballspillere. USK-basketspillerne i Praha ble imidlertid overrasket over husmødrene, fordi farten var litt høyere enn i andre turneringer der «TTT Riga» deltar, forklarte Pulvere.

Det tsjekkiske laget klarte en pause på 11:0 frem til midten av det første kvarteret, og hjalp gjestene til å ta ledelsen med 13:4. Rigan-angrepet satt ofte fast i forsvarsmotstandere, og forsøk på å angripe kurven var av svært liten presisjon . Praha-laget dominerte også kampen om returer og avsluttet det første kvarteret med en ledelse på 18 poeng (30:12).

I andre kvartal scoret USK Praha ytterligere 19 poeng på rad, og nådde +37 (49:12). Husmødrene scoret den første trippelen på det 15. forsøket, og brøt Ieva Korzāne, som avbrøt det lange tørre spillet for husmødrene litt over et minutt før tidens slutt.

«TTT Rīga» startet andre omgang med et underskudd på 34 poeng (17:51), men med mer energi og effektivitet i angrep, i hvert fall for en stund, snudde han kampen til en tettere seng. Resultatet av kampen var praktisk talt klart, da det tsjekkiske laget fortsatt var minst 30 poeng foran, og i siste pause gikk USK Praha med +42 (78:36).

I undergruppe A på åtte lag har «TTT Rīga» to seire på seks kamper.

Etter de to rundene 1. februar 2022 vil de fire beste lagene i gruppen kvalifisere seg til kvartfinalen, mens femte- og sjetteplassen går videre til kvartfinalen i Eurocup.