Home » Tyfonen Lan vil forstyrre Japans ferieuke

Tyfonen Lan vil forstyrre Japans ferieuke

by Siv Jensen

LONDON (AP) – En engelsk sykepleier ble fredag ​​funnet skyldig i å ha drept syv premature nyfødte babyer i løpet av et år på sykehuset der hun jobbet og forsøkt å myrde seks andre, etter en langvarig rettssak som forskrekket briter.

Denne setningen «vil ikke ta bort den ekstreme smerten, sinnet og angsten som vi alle har følt,» reagerte familiene til ofrene i en pressemelding lest på trappene til Manchester-domstolen (nord) hvor han tilbrakte ni måneder. av rettssak og mer enn en måned med rådslagninger for å nå en dom. «Vi får kanskje aldri vite hvorfor dette skjedde.»

Lucy Letby antas nå å være den mest produktive barneseriemorderen i moderne britisk historie, og politiet fortsetter å gjennomgå journalene til tusenvis av pasienter for mulige flere ofre.

Denne 33 år gamle kvinnen, som hevdet å være uskyldig, vil leve ut straffen sin mandag. Hun var ikke til stede i retten fredag.

Beskrevet som «kald, beregnende, grusom og seig» av påtalemyndigheten, jobbet hun på intensivavdelingen ved Countess of Chester Hospital i Nordvest-England.

Mellom juni 2015 og juni 2016 døde syv premature babyer plutselig der, uten noen åpenbar grunn, noen ganger innen timer etter hverandre.

Spesielt injiserte han nyfødte med luft intravenøst, brukte nesesondene deres til å sende luft eller en overdose melk inn i magen.

Lucy Letby var den eneste medisinske medarbeideren på vakt under den brutale forverringen av de nyfødte, sa dommer James Goss.

På bakgrunn av oppstyret saken har skapt og spørsmålene som oppstår om helsevesenets reaksjon, beordret regjeringen å åpne en uavhengig gransking for å prøve å trekke konklusjoner.

sykelig nysgjerrighet

Rettssaken startet 10. oktober i Manchester. Foreldre vitnet, noen ganger gråtende.

En mor har fortalt hvordan hun, da hun kom tilbake for å mate en av hennes premature tvillinger i august 2015, hørte ham skrike og oppdaget at det var blod rundt munnen hans. Lucy Letby hadde beroliget henne.

Ifølge tiltalen hadde sykepleieren nettopp dyttet det medisinske utstyret ned i halsen på den lille babyen og også sprøytet luft inn i ham. Han var død noen timer senere, etter å ha mistet en fjerdedel av blodet.

– Foreldrene ble utsatt for hans sykelige nysgjerrighet og falske medfølelse, sa aktor Pascale Jones etter rettssaken. Hennes handlinger «representerer et fullstendig svik mot tilliten til henne.»

Påtalemyndigheten forklarte at Lucy Letby angrep babyer etter at foreldrene deres dro, når sykepleieren dro, eller om natten når hun var alene. Så ville hun noen ganger slutte seg til kollektive anstrengelser for å redde nyfødte babyer, eller til og med hjelpe desperate foreldre.

Varsler ignorert?

Blant ofrene er trillinger, hvorav to vil dø innen 24 timer etter hverandre etter hjemkomst fra ferie i juni 2016. Den tredje vil bli skånet, ettersom foreldrene hans ba om at han skal overføres til et annet sykehus.

På det tidspunktet, etter å ha drept upåfallende, var han blitt «ukontrollerbar», sa aktor. «Hun trodde det var Gud.»

«Jeg fortjener ikke å leve. Jeg drepte dem med vilje fordi jeg ikke er god nok til å ta vare på dem. Jeg er en forferdelig person,» skrev sykepleieren på en post-it som ble funnet i hjemmet hennes i 2018. I andre dokumenter , men hun erklærte sin uskyld.

Advokaten hennes, Ben Myers, hevdet at neonatologienheten i 2015-2016 «mottok flere babyer enn normalt, med større omsorgsbehov,» og «ikke klarte» å ta vare på dem.

Han hadde hevdet at inkompetente leger hadde klandret ham, men sykehustjenester er nå anklaget i en BBC-etterforskning for å ha dekket opp saken til tross for varsler.

Overført i juni 2016 til en administrativ tjeneste, først arrestert i 2018, deretter i 2019, ble Lucy Letby endelig fengslet i november 2020. Politiet fortsetter å etterforske andre perioder av karrieren hennes, spesielt da hun jobbet på et sykehus i Liverpool.

You may also like