Home » Uavgjort Norge: Orange kan nå kvalifisere seg til kveldens verdenscup

Uavgjort Norge: Orange kan nå kvalifisere seg til kveldens verdenscup

by Russell Crowe

Med seier i Podgorica når Nederland 22 poeng. Norge har nå 18 poeng. Tyrkia, som slo Gibraltar 6-0, har også 18 poeng. Siste runde er tirsdag. Nederland skal da spille i et tomt Kuip mot Norge og Tyrkia besøker Montenegro.

Målforskjell

Med like mange poeng er målforskjellen avgjørende. Takket være den flotte seieren er Tyrkia nå nummer to med en målforskjell på +10 og Norge på tredjeplass med en målforskjell på +9.

Norge kunne ikke hatt stjernespilleren Erling Haaland. Borussia Dortmund-spissen har en hofteskade. Uten deres innspill skal nordmennene først og fremst ha kommet fra kreativiteten til Arsenals Martin Ødegaard.

Første sjanser

Latvia skapte den første faren fra begynnelsen. Midtbanespiller Alvis Jaunzems skjøt ballen like utenfor i det 5. minutt.Det gikk en stund før nordmennene hadde sin første sjanse. Kristian Thorstvedt bommet så vidt på målet midtveis i første omgang med et lavt skudd. Like før pause var Thorstvedt nærme igjen, denne gangen headet ballen mot utsiden av stolpen.

Latverne overlevde en noe vanskeligere fase i andre omgang. Keeper Roberts Ozols, som pådro seg en hodeskade, holdt laget sitt i gang med flere gode redninger. Mohamed Elyounoussi så ut til å skjøte nordmennene til seier etter 81 minutter, men videodommeren så han var offside.

Tyrkere mot ti menn

Tyrkia utnyttet poengtapet og møtte snart ti mann fra Gibraltar etter rødt kort. Tyrkerne scoret tre ganger før og etter pause: 6-0. Halil Dervisoglu, tidligere spiller i blant annet Sparta Rotterdam og FC Twente, scoret to mål. Feyenoord-spilleren Orkun Kökcü deltok i hele kampen for Tyrkia.