Home » Ukens start: Heliovision bringer visjon til maskiner i produksjonsindustrien

Ukens start: Heliovision bringer visjon til maskiner i produksjonsindustrien

by Roald Amundsen

Implementering av kompleks maskinsyn er nøyaktig hva beskrivelsen betyr: kompleks. Fordi det er best å ikke gjøre ting halvveis, har oppstartsselskapet Heliovision i Antwerpen utviklet en tilnærming som takler alle aspekter av problemet.

Hvis du ønsker å automatisere produksjonslinjen din, står du overfor en tung oppgave. Du trenger ikke bare maskiner, men også utstyr som kan «se», for først da kan du kontrollere kvaliteten på for eksempel et produkt. Heliovision, en Kalmthout-startup, spesialiserer seg på dette. «Vi ønsket å komme til bunns i ting med en personlig tilnærming,» forklarer kontosjef Sam Biermans.

«Derfor ser vi på de fire aspektene som utgjør hele prosessen,» sier Biermans. «Det starter med valget av datafangstutstyr. Vi sørger for at riktig teknologi brukes for å oppnå ønsket resultat. Dette kan være 2D, men også 3D, eller til og med infrarøde kameraer. Vi legger også merke til linsene og belysningen, for å vite om vi ikke bør gjøre den ene eller andre forbedringen.»

proof of concept

Deretter er Heliovision ansvarlig for å utvikle et proof of concept, for å bevise robustheten til utstyret. Først når alt er i orden, tar selskapet neste steg. «Skreddersydd», legger Biermans til. «Det som gjør oss unike er at programvaren vår også kan kombineres med annen programvare som ERP eller SAP. Dette letter kommunikasjonen om kvaliteten på produksjonen.»

Siste punkt: Oppstarten gir også sterk 24/7 kundestøtte. «Det er rett og slett nødvendig i produksjonsindustrien, der kundene våre er», presiserer kontosjefen videre. «Selv om blikket vårt også går lenger. For eksempel hjalp vi Colruyt med å designe sin nye kasseteknologi.»

Bilde

Litt etter litt finner Heliovision sine kunder. «Man kan bringe oss til andre», sier Biermans. «Vi samarbeider også med maskinprodusenter og automasjonsintegratorer. De tar da ofte løsningen vår til en annen kunde. Vi har allerede vært i stand til å lande prosjekter utenfor våre grenser, spesielt i Nederland og Norge. I tillegg er vi avhengige av nettverk som Agoria og Voka for å gjøre vårt image bedre kjent og komme nærmere kundene på en bestemt måte”.

Takket være denne prosjektorienterte tilnærmingen har Heliovision klart å starte sin reise økonomisk på egen hånd, og oppstarten har til hensikt å fortsette på denne veien en stund. Biermans: «Men målet er å bli en ekte europeisk aktør og for å oppnå det vil vi absolutt trenge ekstern kapital. Men det er ikke for nå.

heliovision

Hovedkvarter: Kalmthout

Antall medarbeidere: 3

Økonomi: ingen umiddelbar prosjekt

Nettsted: heliovision.es

You may also like