Home » USA: en spekkhogger tilbake i sitt opprinnelige farvann etter mer enn 50 år i fangenskap

USA: en spekkhogger tilbake i sitt opprinnelige farvann etter mer enn 50 år i fangenskap

by Henrik Ibsen

En avgjørelse som følge av en «bindende avtale» mellom The Dolphin Company, som driver Seaquarium, Miami-Dade County og dyrerettighetsaktivister. Aktivistene, inkludert datteren til eieren av parken, fordømte i flere år levekårene til det 6 meter lange dyret i det som er ifølge PETA, «verdens minste spekkhoggerbasseng». Bassenget der Lolita levde mesteparten av sin eksistens måler faktisk 26 ganger 11 meter.

Dyrets retur til Stillehavet, hvor det ble fanget for mer enn 50 år siden, forventes å følge en «frigjøringsplan» spredt over de neste to årene, sa etablissementet. Overføringen av spekkhoggeren vil spesielt skje med den ideelle enheten lolita venner mens reiseutgiftene skal dekkes av Jim Irsay, eier av NFL-fotballlaget, Indianapolis Colts. «Jeg er glad for å være en del av Lolitas reise», gledet seg på Twitter, «Han er en tøff skapning. Han er utrolig.»

På grunn av år tilbrakt i bassenget, vil ikke spekkhoggerens retur til havet bety en full retur til naturen. «Jeg er redd for at når folk ser at hun er hentet hjem, vil de forestille seg at det er en slags «Free Willy» der hun svømmer rundt og kommer nærmere familien sin. Jeg kan ikke forestille meg at det skjer.», advarte BBC Jason Colbymiljøhistoriker og professor ved University of Victoria.

You may also like