Home » Velvære: leve i fred og ro

Velvære: leve i fred og ro

by Liv Ullmann

Å fremkalle ideen om et rolig liv virker absolutt utopisk i en tid hvor alt kan virke vanskelig på mange måter. Men selv om vi ikke kan endre de sosiale problemene som inflasjon eller katastrofene forbundet med klimaendringer som skjer, har vi fortsatt makt til å se annerledes på problemene som står i veien for oss og gjenoppbygge veien vår. å gi mer rom for ro.

Å konstant dvele ved problemer som vi ikke har makt over er nytteløst, det genererer bare sinne, skuffelse og øker følelsen av hjelpeløshet.

Selvfølgelig må vi vite hva som skjer i vår verden og ikke stikke hodet i sanden. Det er viktig å være klar over hva som er rundt oss og forstå hva som er mulig, men det betyr ikke at man må absorbere all elendigheten i verden og se de dårlige nyhetene om og om igjen.

Den produktive forfatteren Karen Casey, hvis bøker har blitt oversatt til flere språk og oppnådd internasjonal suksess, foreslår å endre vårt eget perspektiv som helhet.

Når det er mulig, bør vi nærme oss situasjonene vi møter med kjærlighet i stedet for sinne, hevn eller hat. Dette er den eneste måten å få fred i sinnet.

unødvendig drama

Noen er flinke til å skape unødvendig dramatikk mellom kollegene, spesielt, mens andre vet å roe det ned.

Ved å unngå å fylle bensin på bålet under en konflikt og vise forståelse og åpenhet vil partene roe seg ned og forsoning blir utvilsomt lettere.

Det er ett skritt av gangen og ved å gjøre små endringer som kan påvirke andre positivt kan vi utvikle oss i fred og dermed leve lykkeligere.

Planlegg vinter utendørs
Bilde levert av Les Éditions de l’Homme

Kjenner du Friluftsliv ? Det er egentlig en livsfilosofi med fokus på friluftsliv, praktisert spesielt i Skandinavia og nærmere bestemt i Norge, et uttrykk som også kommer fra dette nordiske landet. Uansett vær oppfordrer den svensk-amerikanske forfatteren leserne sine til å komme seg ut og tilbringe mer tid utendørs hver dag. Og ikke bare om sommeren, men også om vinteren.

Her i Quebec elsker de fleste av oss vakre høstturer med dristige farger, en overgang som vil ta oss inn i hjertet av vinteren. For forfatteren er det på tide å planlegge friluftslivet vårt midt på vinteren, for å holde kontakten med naturen, som gir så mange fordeler for vår fysiske og mentale helse. Videre vil lykken som kommer fra tid tilbrakt borte fra verden, i skogen, i kontakt med elementene, være gunstig for vår generelle helse.

Det er en fin måte å lade opp batteriene og gi slipp på tross av stresset vi har. Turer i skogen og turer i fjellet bør også være en del av vår vinterhverdag. De som liker å gå på ski, skøyter eller truger vet hvor friske vi føler oss av disse vinteraktivitetene. Denne guiden tar opplevelsen litt lenger; til og med tilby å sove utendørs om vinteren med, selvfølgelig, passende utstyr. Enten det regner eller snør, oppfordrer vi deg til som et minimum å gå ut så ofte som mulig i stedet for å sitte inne foran skjermene dine. Nordmenn tilbringer tilsynelatende mye av livet utendørs og er blant de 10 lykkeligste menneskene i verden, bak Finland, Danmark og Sverige.

Vet hvordan du balanserer vennlighetFinn ro og stillhet

Bilde levert av Éditions Eyrolles

Godhet mot andre er i tråd med tiden. De som virkelig praktiserer vennlighet er ikke bare godt ansett, men er også glade mennesker som ser virkningen av gesten deres. Å gi av deg selv er en stor verdi, og hvis alle kunne vise mer vennlighet og altruisme, ville samfunnet vårt utvilsomt hatt det bedre.

Her minner forfatteren i sitt arbeid leserne om viktigheten av å være snill mot seg selv. Dette går tilbake til det gamle ordtaket: «God nestekjærlighet begynner hjemme», som inviterer oss til å ta vare på våre egne skavanker før vi kritiserer andres, og ikke bare egoistisk passe på våre egne interesser. For veldig ofte er egoistiske mennesker også narsissistiske mennesker.

Som forfatteren sier, er altruisme og raushet essensielle verdier for at samfunnet skal fungere som det skal, noe som ikke betyr å forsvinne og glemme seg selv underveis. I tillegg, i ethvert forhold, bør du ikke konstant sette dine egne behov foran andres. Dette er tydelig, spesielt siden samfunnet har mange giftige individer. Derfor er det viktig å ta din plass og hevde dine interesser. Å ta tid til deg selv, bestemme livet ditt og skjebnen din er viktige elementer for å være lykkelig. Dette hindrer oss ikke i å vise empati og vennlighet mot de som trenger det. Det handler om balanse.

You may also like