Home » Verdener: J.Boe og Norge topper, Frankrike 5

Verdener: J.Boe og Norge topper, Frankrike 5

by Henrik Ibsen

Aurélie Sacchelli, Media365, publisert torsdag 16. februar 2023 kl. 16.18.

Norge, med Johannes Boe og Marte Olsbu Reiseland i spissen, vant gullmedaljen i den individuelle mixed stafetten på Oberhof Worlds. Dette er skiskytterens femte tittel på ti løp! Frankrike, ledet av Lou Jeanmonnot og Fabien Claude, ble nummer fem.

Og fem til Johannes Boe! Nordmannen kan fortsatt tro på drømmen om en Grand Slam ved disse skiskyting-VM i Oberhof, disiplinens «mekka»! Sammen med Marte Olsbu Reiseland vant han singelen blandet stafett torsdag, hans femte tittel på fem løp. Allerede vinneren av blandet (fire), sprint, forfølgelse og individuell stafett, har den 29 år gamle skiskytteren skrevet en ny side i historien, og til og med tillatt seg å ikke være imperialistisk i skyting. I dette arrangementet på fire runder på 1,5 km for kvinner og fem for menn, hadde ikke Marte Olsbu Roeiseland den beste starten, og begikk to feil på sitt første skudd, men ingen på sitt andre, og gikk videre til sitt første. Jeg passerer Johannes Boe på fjerde plass, tretten og et halvt sekund bak Lisa Vittozzis Italia. Boe felte kun en singel på to skudd, så Norge befant seg på andreplass, to sekunder bak David Komatz» Østerrike, da den andre etappen ble levert. En praktfull klar runde fra Roeiseland ga Norge ledelsen på tredje etappe, åtte sekunder foran Italia. Derfor måtte Johannes Boe konkludere. Og han startet dårlig, og måtte ta en strafferunde etter skuddet sitt opp-ned, noe som gjorde at han skilte seg ut på tredjeplass, elleve sekunder bak Østerrike og ti bak Italia. Men på det siste skuddet skjøt han raskt og godt, for å ta ledelsen på stillingen, mens italienske Tommaso Giacomel brøt, og måtte ta to strafferunder! Til slutt vinner Norge med en ledelse på fjorten sekunder over Østerrike og 51 sekunder over Italia.

Frankrike har aldri vært med i medaljespillet

Og Frankrike i alt dette? De blå hadde valgt å ikke stille med det beste laget mulig, så det var Lou Jeanmonnot og Fabien Claude som tok starten. Men Franc-Comtoise gjorde to feil på det første skuddet, deretter tre på det andre, og sendte stafettpinnen til Vosgien på femtende plass, 52 sekunder bak Italia. Fabien Claude gjorde så null og deretter to feil, og Frankrike rykket opp til sjuende, 50 sekunder bak Østerrike, i den andre delen. Jeanmonnot gjorde deretter to feil, men flyttet Frankrike opp til femte, men 1’04 bak Norge. I sluttfasen signerte Fabien Claude et rent skudd fra det utsatte skuddet før han måtte ta en straffe, og Frankrike ble nummer fem sammenlagt, 1’21 fra de norske vinnerne og tretti sekunder fra pallen. Den franske medaljetelleren er dermed sperret klokken to, før stafettene og messen starter til helgen.