Home » VIDEO RAPPORT. Fordypning i hjertet av Norseman, i de ekstreme forholdene i verdens tøffeste triatlon i Norge

VIDEO RAPPORT. Fordypning i hjertet av Norseman, i de ekstreme forholdene i verdens tøffeste triatlon i Norge

by Edvard Munch

Savoyaneren Guillaume Pochon, en amatørtriatlet, fullførte «Norseman», et ekstremløp i Norge, i sommer på under 13 timer, akkompagnert av kone og to barn. France 3 Alpes fulgte dem på dette sports- og familieeventyret.

Det presenteres som det tøffeste løpet i verden: HAN «skandinavisk»et ekstremtriatlon som foregår i Norge i begynnelsen av august. 3,8 km morgensvømming i det kjølige vannet i fjordene, 180 km sykling verdig en etappe i Tour de France og et maraton i form av en fjellsti, alt som skal tilbakelegges på en dag. Og for å delta må du trekkes. 5000 kandidater til 300 plasser. Bare én sjanse på 15.

Guillaume Pochon er en av dem som liker å utfordre seg selv og også utfordre skjebnen. HAN «skandinavisk» Det var hans gral i noen år nå. Flere bidrag i trekningen og flere skuffelser. 2023 var Unntaket.

En utrolig historie. I utgangspunktet ble ikke Guillaume tiltrukket. Det er Jeg hadde en annen pochon på listen ringte arrangørene ham ved en feiltakelse, og det var derfor de tilbød ham plass: «Han Det er en deltaker som har samme etternavn som meg, og det er denne deltakeren arrangørene ønsket å ringe. Det er skjebnen som gjorde at vi deltok i dette løpet i dag. Vi kunne ikke nekte og det gjorde vi ikke. Det er en unik mulighet, alt legger sammen for å gjøre denne opplevelsen eksepsjonell.«

Men dette eventyret er hinsides muligheten for å bo alene. Guillaume tar med seg Magali, kona, samt Maxime og Axel, hans to sønner. Og i løpet vil de spille en viktig, til og med essensiell, rolle: Det er de som skal gi assistanse, logistikk og forsyninger.

«Dette eventyr, vi fire kommer til å leve det, selv om barna ikke er offisielle støttespillere, vil de være støttene mine, stol på Magali«De vil ikke være i stand til å mate ham, men de vil være i stand til å oppmuntre ham, gratulere ham og det er ikke en lett oppgave, det vil gjøre ham godt å se de små i veikanten.»

Familien Pochon fløy ut noen dager før løpet for å besøke landet og perfekt forberedelse til løpet.

Lørdag 5. august klokken fem om morgenen kastet Guillaume seg i det iskalde vannet i Svartehavsfjorden. Sammen med ham la 280 triatleter ut for å svømme 3,8 kilometer. De beste svømmerne fullfører svømmeturen på bare én time. Guillaume bruker 20 minutter til. På slutten av dette arrangementet ble han rangert som nummer 110: «Han «Han laget en æresplass for svømming, fordi det ikke er hans stjerneprøve, vi får se hvordan han gjør det på sykkelen, fordi han har kramper selv om han aldri har hatt dem.» partneren hans bekymrer seg.

Så kommer sykkelen. Den etterlengtede testen. For å begynne, en bratt stigning til du når et platå mer enn 1000 meter over havet. Krampene blir fort glemt fordi Guillaume har trent. Han har jobbet hardt de siste månedene for å forberede seg best mulig: «Ikke langt fra 7000 kilometer i året»fortalte han oss i juni i fjor.

«På vei ned vil de fange ham, men han vil ta igjen de andre på vei opp.», forteller datteren hans Maxime. Spesielt siden det i løpet av de siste kilometerne dukket opp kraftig regn som tvang utøverne til å redusere hastigheten: «De siste to timene begynte det å regne, det var mye vind, det var komplisert, det var farlig, for vi skulle nedoverbakke, men det er en del av skandinaviskJeg var nesten glad for at vi hadde disse forholdene. Hadde vi hatt fint vær hele denne tiden, hadde det ikke vært det skandinavisk«.

Total, William vil gjøre det tilbringe syv timer i stolen, lenking fire stigninger som ligner på alpinpassene. 180 kilometer på veier åpne for trafikk: 180 kilometer med innsats belønnet med imponerende natur: «Sikker På sykkeldelen så vi storslåtte landskap, vi så innsjøer, fjell, hus isolert fra hverandre og vi ville nesten stoppe for å ta et bilde. Natur rikelig, men også bevart, var fantastisk.»

En blanding av lidelse og skjønnhet som gjør dette løpet så legendarisk: «Oss Jeg skulle gjerne kopiert de mest kjente triatlonene fra utlandet, flatt terreng, varmt vann og godt vær, men det finnes ikke i Norge, så jeg bestemte meg for å gjøre akkurat det motsatte. «Jeg prøvde å gjøre en karriere som var mer som en tur, en ekspedisjon, og utnyttet vår vakre natur.» Det forteller skaperen Hårek Stranheim av «Norseman» triatlon.

Folk kommer fra hele verden for å delta i denne myten som inspirerer triatleter til å forbedre seg selv: «Når vi blir fanget i regnet, vinden, kulden og på sykkelen spesielt, for ikke å gi opp, for å fortsette, forteller vi oss selv at vi har muligheten til å delta i et legendarisk løp, det er mange mennesker som ville liker å delta, sier vi til oss selv at vi er heldige som har blitt trukket.

På slutten av de 180 km med sykling klarte Guillaume å erobre noen posisjoner og klassifiseringer. 76ᵉ. Så begynner den siste testen og hans desidert favoritt: fotløpet. Målgang på 42 195 kilometer maraton er planlagt på 1 800 meter over havet, på toppen av fjellet Gaustatoppen hvor bare de første 160 vil få tilgang, ledsaget av deres oppmøte. En drøm for idrettsutøveren og hans familie.

Men en stor storm truer løpet og arrangørene bestemmer seg for å avlyse denne siste delen. I Pochon-familien viker plutselig spenningen til skuffelse: «Barna gråtMagali beklager seg. «Vi har snakket om det i 10 måneder, 10 måneder har vi forberedt oss, 10 måneder har vi fortalt oss selv at vi skal gjøre alt vi kan for å komme dit, og til slutt blir det kansellert.»

Men for Guillaume må du begynne på nytt, konsentrere deg og fremfor alt ikke la det gå, fordi Foran ham står den fryktede zombien. Høydeen 10 kilometers stigning til 9 %. De fleste, om ikke alle, angriper ham mens han går, bortsett fra noen få… inkludert William. «Jeg klarte å løpe, så jeg tok igjen mange mennesker, Axel, sønnen min, løp med meg noen kilometer, så det var et øyeblikk med uforglemmelig lykke. Og så er det fansen ved siden av veien som heier oss frem, selv når vi ikke orker mer, når vi er på grensen, når de heier oss på sånn, det gir oss all den styrken vi trenger . nå slutten.»

Guillaume vil krysse målstreken ledsaget av familien hans og vil ende 46ᵉ på 300 deltakere. En ekstraordinær forestilling: «Siden jeg begynte med triatlon er det noe som får meg til å drømme, vi så videoer om Internett«I sportsmagasiner virket det som noe utilgjengelig for noen år siden, og i dag er vi der og vi har oppnådd det.»konkluderer hvem som ga familien følelsen av å ha gått litt inn i legenden.

You may also like