Home » Warholms og Thompson-Hera kåret til årets beste idrettsutøvere – Friidrett – Sportacentrs.com

by Edvard Munch

Warholm har fått denne æren med en verdensrekord satt i finalen i Tokyo-OL: Den 29 år gamle nordmannen dekket 400 meter hekk på 45,94 sekunder. Warholm vant en gullmedalje og satte verdens- og olympiske rekorder for Kevin Young i 1992.

Kandidatene til æren inkluderer olympisk mester i maraton, den kenyanske langdistanseløperen Eliud Kipchoge, olympisk 5.000 meter gullmedaljevinner fra Uganda, og 10.000 meter sølvmedaljevinner Joshua Cheptegei, amerikanske Raien Krausser, som vant den olympiske gullmedaljen i Tokyo på OL i Tokyo. Games Armands Duplantis, som vant en gullmedalje ved OL.

I mellomtiden har Stockholms lagkamerat Thompson-Hera blitt anerkjent for å vinne titler på de korteste sprintdistansene på 100 og 200 meter. I disse løpene oppnådde hun 10,54 og 21,53 sekunder i år, noe som ga jamaicaneren den nest raskeste tiden etter Griffith Joiner.

Den jamaicanske sprinteren hjalp også laget hans med å vinne førstepremien i 4×100 meter stafett.

Den nederlandske friidrettsutøveren Sifana Hasan, som vant gullpriser på distansene 5.000 og 10.000 meter ved OL i Tokyo, samt en bronsemedalje på 1.500 meter, søkte også om den årlige friidrettsprisen. Blant utfordrerne til prisen var den kenyanske løperen Feita Kipjegon, som var raskest i 1500 meter Tokyo-OL, amerikanske Sydney Sydney McLaughlin, som vant gull på 400 meter hekk, og den venezuelanske friidrettsutøveren Julimara Rohas, som vant en gullmedalje. . i tre.

Vinnerne ble nominert av World Athletics Association og mer enn 300 000 velgere på nett.