Home » 10 ambassadører deportert til Tyrkia, «Otoniel» arrestert

10 ambassadører deportert til Tyrkia, «Otoniel» arrestert

by Russell Crowe

Hver kveld, en komprimert oppsummering av de beste nyhetene fra Frankrike og verden … Denne søndagen 24. oktober 2021, her er dagens (5) uunngåelige nyheter med redaktørene av 24matins.fr.

1) Lørdag beordret Tyrkia utvisning av ti ambassadører (Frankrike, USA, Tyskland, Canada, Finland, Danmark, Nederland, New Zealand, Norge og Sverige). Det onde i disse vestlige landene her er å be om løslatelse av opposisjonen Osman Kavala, fengslet i fire år uten å ha oppnådd den minste rettssak.

2) Den colombianske regjeringen kunngjorde lørdag arrestasjonen av Dairo Antonio Usuga, kjent som «Otoniel». USA hadde lovet en belønning på 5 millioner dollar til alle som tillot fangst av Colombias mest ettersøkte narkotikasmugler. Presidenten Iván Duque mener at operasjonen lignet på «Pablo Escobars fall».

3) Alexandra A., 43, en mor til tre, ble lørdag dømt til 10 års fengsel for «drap på en ektefelle». Dermed ble tiltalte nok en gang dømt for å ha drept hennes 36 år gamle partner i 2016, da han, da beruset, nettopp hadde truet med å «sparke henne i rumpa».

Kina: en lov vedtatt for færre utenomfaglige klasser og lekser

4) På lørdag vedtok Kina en lov til fordel for å redusere lekser og timer utenom faget. Et tiltak som trer i kraft 1. januar 2022, og som New China Agency vil rapportere at på lokalt nivå vil det være opp til myndighetene å «styrke tilsynet for å redusere belastningen på studentene mht. lekser og kurs. utenomfaglige ”.

5) Ved flytting til Richmond, i staten Virginie, er kandidaten etter Terry McAuliffe, kandidat til stillingen som guvernør, den tidligere presidenten i USA Barack Obama til min sak om leiren republikanske comme trussel mot demokratiet. På motsatt side hadde Glenn Youngkin tidligere sagt at han ønsket å verifisere stemmemaskinene som ble brukt ved forrige valg.

You may also like